Annonce
Erhverv

Ib Andresen har mindre at lave

Nedgang i udlandet og corona har tilsammen ramt salget hos Ib Andresen Industri, der har skåret ned på bemandingen. Arkivfoto: Kim Rune
Et fald i ordrerne har betydet mindre arbejde og færre ansatte hos Ib Andresen Industri. På grund af stor usikkerhed på markederne, har ledelsen svært ved at forudse, hvordan dette år vil gå.

Langeskov: Den triste side af det nye regnskab fra Ib Andresen Industri i Langeskov taler om corona, faldende salg og færre ansatte. Den lidt mere positive viser, at det er lykkedes virksomheden at få overskuddet til at stige lidt trods de mange problemer.

Omsætningen i 2019/20 er faldet kraftigt med 12 procent til 1,1 milliard kroner, og det har ført til et fald i antallet af ansatte, der i gennemsnit har været 33 personer (seks procent) lavere end året før. Det er det laveste medarbejdertal i koncernen siden 2005/06.

Trods faldet i ordrer er det lykkedes virksomheden at holde indtjeningen oppe ved at skære ned på omkostninger og løn. Overskuddet fra driften (ebitda) steg fra 95 til 98 millioner kroner, og overskuddet før skat voksede fra 44 til 49 millioner kroner.

Annonce


Vi oplever en stigende usikkerhed på vores europæiske markeder, der gør det komplekst at forudse, hvad der vil ske på lang sigt.

Bjørn Thorsen, administrerende direktør, Ib Andresen Industri


Administrerende direktør Bjørn Thorsen mener, at man skal hæfte sig ved de positive sider af situationen.

- Det er klart, at vi ligesom mange andre er ramt af coronakrisen, men set i det lys, synes jeg ikke, at der ser så negativt ud. En del af nedgangen i omsætningen skyldes, at prisen på vores materialer er faldet, siger han.

- Jeg lægger vægt på, at vores medarbejdere har udført en kæmpe indsats under de vanskelige vilkår, siger direktøren.

Nedgang begyndte i 2019

Allerede i slutningen af 2019 før coronakrisen meldte den store industrivirksomhed i Langeskov om et stærkt fald i eksporten - især til den tyske transportindustri.

IAI Holding A/S

Hjemsted: Langeskov

CVR-nr. 27 29 04 85

Direktion: Bjørn Thorsen (adm.), Lone Kolin, Brian Skovbjerg

Bestyrelse: Ib Andresen (formand), Erik Andresen (næstformand), Søren Østergaard Sørensen, Carsten Gerner

Ejere: Ib, Erik og Tom Andresen med familie

Regnskabstal 2019/20 (2018/19 i parentes)

Omsætning: 1,11 milliard kr. (1,26)

Overskud af drift (ebitda): 98 millioner kr. (95)

Overskud før skat: 49 millioner kr. (44)

Overskud efter skat: 37 millioner kr. (35)

Egenkapital: 354 millioner kr. (325)

Antal ansatte: 558 (591)

Senere blev den også ramt af coronakrisen, og Ib Andresen Industri har været en af de store modtagere af lønkompensation på Fyn. I alt har koncernen modtaget 5,4 millioner kroner i lønkompensation.

- Efterspørgslen har varieret meget. Der har derfor været travlt i nogle afdelinger, mens andre har været hårdt ramt af ordrenedgang, fortæller administrerende direktør Bjørn Thorsen. Arkivfoto: Kim Rune

- Hjælpepakkerne har givet os muligheden for at tilpasse vores produktion uden at skulle foretage opsigelser. Til tider har op imod 70 medarbejdere været hjemsendt på lønkompensationsordningen, og vi har til dato ikke måttet opsige medarbejdere på grund af covid-19-pandemien, udtaler Bjørn Thorsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Stigende usikkerhed

Meget tyder på, at virksomhedens kurs nedad vil fortsætte men nok med en lidt mindre stejl kurve. Ifølge regnskabets ledelsesberetning forventes et mindre fald i både omsætning og overskud.

Men Bjørn Thorsen mener ikke, at man skal overdrive denne forventning, siger han i en kort telefonsamtale og henviser til pressemeddelelsen, hvor han udtaler:

- Det er svært at vurdere, hvad krisen betyder. Vi er kommet godt fra start i regnskabsåret 2020/21, men vi oplever en stigende usikkerhed på vores europæiske markeder, der gør det komplekst at forudse, hvad der vil ske på lang sigt.

Ib Andresen Industri har hovedsæde her i Langeskov, hvor blandt andet maskinoperatør Camilla Godtfredsen arbejder. Desuden er der produktion i Vejle samt i to datterselskaber i Norge og Sverige. Arkivfoto: Kim Rune

På grund af mødeaktivitet havde Bjørn Thorsen torsdag ikke mulighed for at kommentere situationen yderligere.

Ifølge regnskabet har koncernen haft færre investeringer end forventet, dels fordi nogle kunder har udsat større projekter, og dels fordi coronaudbruddet har fået ledelsen til at udsætte flere af virksomhedens egne projekter. Den har dog sat gang i to it-projekter, der skal effektivisere driften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce