Annonce
Gear

I weekenden: Motorcykelfestival på Jyllandsringen

Der er masser af aktiviteter for MC-interesserede, når en stor festival åbner på Jyllandsringen. Blandt andet er der kåring af landets kraftigste motorcykel.

Der er lagt op til to hæsblæsende dage på FDM Jyllandsringen, når landets mc-forhandlere præsenterer de nyeste maskiner og alt i udstyr.

Det hele kommer til at ske i weekenden 9.-10. juni, og begge dage vil der være fuld aktivitet på den 2257 meter lange asfaltbane. Lørdag køres der tidtagning og løb for racerklasserne, mens der også vil være opvisninger. Søndag er der såvel løb som motorcykelkørsel og opvisninger.

Har du ikke mc-kørekort, er det ikke noget problem at prøve en af de to-hjulede. Lørdag er der nemlig bane-kørsel for folk uden licens til motorcykel.

Weekendbilletter koster 200 kroner, og de giver adgang til fri parkering, adgang til tribunerne, musikalsk underholdning lørdag aften samt program. Børn under 12 år har gratis adgang. Der vil være mulighed for camping på et område ved indgangen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Dalum sniger sig fremad

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce