Annonce
Nordfyn

I weekenden: Mole-jazz med husorkester

Suburban Jazzband er lørdagens navn ved Jazz for Fuld Sejl. PR-foto

Suburban Jazzband blev startet af den gamle Bogense-dreng Poul Helge Hansen, og bandet har været med, siden Castors Venner blev stiftet. På lørdag er de igen på Molen.

Bogense: Bandmedlemmerne kommer fra Odenses forstæder og lever dermed op til navnet Suburban Jazzband, men på lørdag den 14. juli rykker de lidt længere væk fra den fynske hovedstad, for at spille lørdagsliv i Østre Mole i den nordfynske købstad, når der igen er Jazz for Fulde Sejl på Moletorvet mellem klokken 14 og 17.

Suburban Jazzband blev for 25 år siden startet af Poul Helge Hansen, der er født i Bogense i 1941. Som syv-årig begyndte han i DUI's orkester, hvor han lærte at spille på et blæseinstrument, og i 1957 købte han sin første trompet.

Den gamle Bogense-dreng og hans band har været med til lørdags-jazzen lige siden, Castors Venner blev stiftet, så det er et ægte husorkester, der spiller op på lørdag.

Suburban Jazzband er et traditionelt jazzorkester, og bandet fortæller på hjemmesiden, at "repertoiret er afvekslende med gamle arrangementer som "Come Back Sweet Papa" og "Milenburg Joys", og klassikerne "Basin Street Blues", "Careless Love", "Ice Cream", "It's a sin to tell a lie", "When the Saints", "When you're smiling" og "June Night".

Jazz for Fulde Sejl arrangeres af foreningen Castors Venner. Det er gratis at lytte til musikken, mens drikkevarer skal købes på pladsen, og overskuddet herfra går til at holde Castor flydende. (bett)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Tyverier fra to varebiler

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce