Annonce
Nordfyn

I weekenden: Mole-jazz med husorkester

Suburban Jazzband er lørdagens navn ved Jazz for Fuld Sejl. PR-foto

Suburban Jazzband blev startet af den gamle Bogense-dreng Poul Helge Hansen, og bandet har været med, siden Castors Venner blev stiftet. På lørdag er de igen på Molen.

Bogense: Bandmedlemmerne kommer fra Odenses forstæder og lever dermed op til navnet Suburban Jazzband, men på lørdag den 14. juli rykker de lidt længere væk fra den fynske hovedstad, for at spille lørdagsliv i Østre Mole i den nordfynske købstad, når der igen er Jazz for Fulde Sejl på Moletorvet mellem klokken 14 og 17.

Suburban Jazzband blev for 25 år siden startet af Poul Helge Hansen, der er født i Bogense i 1941. Som syv-årig begyndte han i DUI's orkester, hvor han lærte at spille på et blæseinstrument, og i 1957 købte han sin første trompet.

Den gamle Bogense-dreng og hans band har været med til lørdags-jazzen lige siden, Castors Venner blev stiftet, så det er et ægte husorkester, der spiller op på lørdag.

Suburban Jazzband er et traditionelt jazzorkester, og bandet fortæller på hjemmesiden, at "repertoiret er afvekslende med gamle arrangementer som "Come Back Sweet Papa" og "Milenburg Joys", og klassikerne "Basin Street Blues", "Careless Love", "Ice Cream", "It's a sin to tell a lie", "When the Saints", "When you're smiling" og "June Night".

Jazz for Fulde Sejl arrangeres af foreningen Castors Venner. Det er gratis at lytte til musikken, mens drikkevarer skal købes på pladsen, og overskuddet herfra går til at holde Castor flydende. (bett)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Annonce