Annonce
Odense

I uger og måneder: Nye vejarbejder påvirker store veje i Odense

Mandag er der begyndt vejarbejder, som påvirker den normale trafik på Rugårdsvej, Ejbygade og Holkebjergvej. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Fra mandag har tre nye byggerier på store veje givet yderligere udfordringer for Odenses bilister og cyklister.

Letbanebyggeriet fortsætter ufortrødent, og selvom Odense allerede er en by med trafikale udfordringer, skal letbanen køre til tiden, når den forventes åbnet i 2020.

Letbanen er en af årsagerne til, at trafikanterne i Odense i denne uge bliver yderligere udfordret. Fra mandag er tre veje i byen enten blevet indsnævret eller afspærret.

Annonce
Skal man mod Tarup, så er det igennem omkørslen ad Fjordsgade de næste tre uger. Illustration: Odense Letbane

Rugårdsvej lukkes for indkørsel

Rugårdsvej er blevet lukket for indkørsel fra Østre Stationsvej.

Både bilister og cyklister i retning mod Tarup skal derfor køre videre ud ad Vestre Stationsvej og derefter svinge ind på Fjordsgade for at komme videre ad på Rugårdsvej.

Lukningen skyldes, at Letbanens entreprenører skal lave nyt helleanlæg i krydset ved Østre Stationsvej, flytte kantsten, lave fortov samt grave kabelrør på tværs af Rugårdsvej.

Arbejdet forventes at tage tre uger.

En del af Ejbygade bliver en vejbane fattigere i de næste tre uger. Illustration: Odense Kommune.

Vejbanen indsnævres på Ejbygade

På Ejbygade indsnævres den dobbeltsporede vej til en vejbane tæt på Gillestedvej. Både dem på to hjul og dem på fire skal altså igennem den henviste sluse på den afspærrede kørebane.

Her forventer man først at kunne ophæve indsnævringen lige før jul - den 21. december.

Odense Kommune har ikke oplyst årsagen til vejarbejdet, som ligger mere end en kilometer fra letbanens rute.

En kommende supercykelsti indsnævrer kørebanen på Holckebjergvej frem til februar. Illustration: Odense Kommune

Holkebjergvej indsnævres

På Holkebjergvej er det ikke letbanen, men derimod en "supercykelsti", der skal bygges. Indsnævringen finder sted på strækningen mellem Sanderumvej og Hvidkærvej og ventes først ophævet i midten af februar 2019.

Målet er, at flere vil bruge den dobbeltrettede "supercykelsti" til at cykle mellem Odense SV og centrum.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce