Annonce
Assens

I top i Assens Kommune: Terrariet tiltrækker flest gæster

Morten Jørgensen er direktør for Terrariet i Vissenbjerg, der i 2018 var den mest besøgte turistattraktion i Assens Kommune. Arkivfoto: Kim Rune
Terrariet i Vissenbjerg er den mest besøgte turistattraktion i Assens Kommune. Og flere og flere finder vej til krybdyrzooen.
Annonce

Vissenbjerg: Med 29.970 mennesker gennem indgangspartiet var Terrariet i Vissenbjerg den turistattraktion i Assens Kommune, som tiltrak flest gæster i 2018.

Det viser en opgørelse over de 300 bedst besøgte danske turistattraktioner, som Visit Denmark har lavet.

I opgørelsen står samme tal - de 29.970 - også i kolonnen, der viser forskellen i antallet af gæster i 2017 og 2018, og dermed ser det ud til, at der ingen gæster var i Terrariet i 2017.

Sådan var virkeligheden ikke, og terrarie-direktør Morten Jørgensen har en forklaring på tallet.

- Det er, fordi de glemte at få os med i 2017. Jeg havde fat i dem med det samme. Det er forklaringen på, at der bare er en streg, og at de ikke kan sige noget om udviklingen, siger Morten Jørgensen, der naturligvis er i stand til at sætte tal på den reelle udvikling i besøgstallet i Terrariet.

Besøgstal Assens Kommune

På Visit Denmarks liste over de 300 bedst besøgte turistattraktioner i Danmark i 2018 er der tre fra Assens Kommune repræsenteret.

De er:

Nr. 147: Terrariet i Vissenbjerg med 29.970 gæster (1.980 flere end i 2017)

Nr. 197: Danmarks Fugle Zoo med 17.225 (500 flere end i 2017)

Nr. 212: Museum Vestfyn med 14.774 (4.345 flere end i 2017)

Kilde: Visit Denmark

Annonce

Skilte virker

Således var der i 2017 27.990 besøgende og dermed 1980 flere gæster i 2018.

- Det går den rigtige vej for os, og vi kan allerede nu se, at vi kommer til at vækste i år. Vi har indtil nu en langt bedre sæson end i 18 på samme tidspunkt. Der er fuld fart på. Indtil nu har vi i år haft 21.790 gæster.

- Vi har haft et rigtig rigtig godt forår. Vi har noget af sommerferien tilbage, efterårsferien og juleferien, som begynder også at være okay for os i forhold til tidligere, så vi er næsten overbevist om, at vi vækster igen i år. Ellers skal meget virkelig gå galt, lyder vurderingen fra Morten Jørgensen.

Han peger på flere ting, som ligger til grund for stigningen. En af dem er de brune turistskilte, som på motorvejen viser vej til Terrariet i Vissenbjerg.

- Selvom vi selv synes, vi har lavet rigtig mange gode tiltag de sidste par år, som har betydning, så er der ingen tvivl om, at de også har haft en betydning. Der kører vel 100.000 forbi de skilte hver dag, så der er ingen tvivl om, at de har en effekt. Det er vi de første til at indrømme.

- Det var en god kamp. Det var nok en af de vigtigste for os, der lykkedes, siger Morten Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce