Annonce
Nordfyn

I stedet for Rosenfestivalen: To weekender med roser, kunst og musik

Michael Salling og Guy Moscoso optræder under navnet Vandbærerne på scenen midt i Bogense i weekenden den 25. og 26. juli. PR-foto
I den sidste weekend i juli og den første i august står Nordfyns Rosenfestival bag et program, der kan fylde Bogense med liv i stedet for den aflyste festival.

Bogense: En broget buket af roser, kunst, musik, handelsliv - forhåbentlig tilsat sol og lune temperaturer.

Det er opskriften på to weekender, 25. og 26. juli og 1. og 2. august, der træder ind i sommerkalenderen som en beskeden erstatning for Rosenfestivalen, der som alle andre større arrangementet er aflyst i år på grund af corona-restriktionerne.

Men det er stadig Nordfyns Rosenfestival, der står for de to weekender, hvor nogle af ingredienserne er hentet i kassen med faste festival-punkter.

Annonce

De musikalske indslag er koncentreret omkring pladsen foran Erik Menveds Kro midt i byen, hvor der er musik klokken 11, 13 og 14.30.

I juli-weekenden leveres musikken af duoen Vandbærerne, der består af det amerikansk-fynske makkerpar Guy Moscoso og Michael Salling.

Meget apropos navnet Vandbærerne er de to mest kendt for at sidde lidt tilbagetrukkent og levere musikalsk vellyd for solister eller til revyer. De har blandt andet spillet til Bogense Cabaret, til Rottefælderevyen og på Odense Teater.

Men på scenen i Bogense er det de to musikere, det handler om, når de spiller kendte melodier og mindes højdepunkter i deres karrierer.

Rosenvalsen

Weekenden efter er det lokale Nordfyns Messingtrio, der spiller på scenen ved Adelgade/Østergade.

For to år siden forærede komponisten Bent Fabricius-Bjerre Nordfyns Rosenvals til festivalen og kommunen, og den bliver alle fire dage klokken 14 sunget af den tidligere rosenprinsesse Merete Bach Knudsen akkompagneret af Victor Thingholm. Det sker på pladsen ved Manneken Pis, hvor museumsleder Palle Pedersen bagefter fortæller historien om den lille, tissende mand.


For to år siden forærede komponisten Bent Fabricius-Bjerre Nordfyns Rosenvals til festivalen og kommunen, og den bliver alle fire dage klokken 14 sunget af den tidligere rosenprinsesse Merete Bach Knudsen akkompagneret af Victor Thingholm.


Byens butikker holder naturligvis åbent både lørdag og søndag de to weekender, og også bogensiske kunstnere og gallerier byder lokale og turister indenfor.

Og da det nu, er roser, der er omdrejningspunktet, bliver der også lejlighed til at komme på guidede rundture i rosenmarkerne på Grønløkke Planteskole uden for Bogense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce