Annonce
forside

I spil til stor idrætspris: Håndboldledere fra Bagenkop indstillet af kommune

Karsten Hansen og Lillian Jespersen er afgørende for, at der er håndbold i Bagenkop. Privatfoto

Håndboldledere har gjort en stor og helt fantastisk indsats, skriver kommunen.

BAGENKOP: Lillian Jespersen og Karsten Hansen fra håndboldafdelingen af Bagekonkop Idrætsforening er begge indstillet til "Årets Frivillige Idrætsleder".

Prisen uddeles i forbindelse med Fynske Bank Sportslørdag, der afvikles for hele det fynske idrætsliv den 19. januar.

- Lillian og Karsen har gennem en årrække gjort en uegennyttig og helt fantastisk engageret indsats for håndbolden i BIF. Der havde ganske enkelt ikke været håndbold i BIF uden disse to, lyder det i indstillingen fra Langeland Kommune.

Vinderen af "Årets Frivillige Idrætsleder" modtager en statuette af kunstneren Jens Galschiøt og et gavekort på 10.000 kroner. /maram

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny bog: Da Skibhuskvarteret blev til

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce