Annonce
Nordfyn

I sidste øjeblik: Danmarks største kapsejlads aflyses

Heller ikke i år bliver der mulighed for at nyde synet fra land, når sejladsen Palby Fyn Cup skydes i gang ud for Bogense. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Med flere hundrede både er Palby Fyn Cup Danmarks største kapsejlads. Den skulle være holdt om tre uger efter sidste års aflysning. Men nu kalder arrangørerne det "uforsvarligt" og aflyser i sidste øjeblik.

Bogense: Der har i længere tid været arbejdet intenst på de indre linjer på at afvikle Palby Fyn Cup efter sidste års aflysning.

Meldingen lød, at Danmarks største kapsejlads ville genopstå i weekenden 28.-30. maj under hensyntagen til de gældende corona-restriktioner. Men nu, bare tre uger inden starten, aflyses kapsejladen.

- Grundet den alvorlige situation forårsaget af covid-19-udbruddet, beklager vi at måtte meddele, at den 31. udgave af Palby Fyn Cup er aflyst. Vi ved, at denne beslutning vil skuffe mange, der har glædet sig længe til at skyde sejlersæsonen i gang med turen rundt om Fyn, og som har bevaret håbet om at kunne gennemføre sejladsen i år.


Set i lyset af, hvordan covid-19-udbruddet har udviklet sig i Danmark og store dele af verden over den seneste tid, ser vi det ikke længere som muligt eller forsvarligt at afholde dette års Palby Fyn Cup.


Men set i lyset af, hvordan covid-19-udbruddet har udviklet sig i Danmark og store dele af verden over den seneste tid, ser vi det ikke længere som muligt eller forsvarligt at afholde dette års Palby Fyn Cup, hedder i en pressemeddelse fra Bogense Sejlklub, der er lokal arrangør.

Med til beslutningen hører også, at arrangørerne endnu ikke har fået helt klare retningslinjer fra myndighederne om, hvad der er muligt og ikke muligt.

- Faren for at bare én testes positiv, og at hele stævnet vælter, er for risikabelt, lyder det i en pressemeddelelse.

Der var optræk til, at Palby Fyn Cup ville få deltagelse af cirka 2000 sejlere og 100 frivillige hjælpere. Det var planen, at sejladsen skulle indgå som en vigtig del i de to uger lange arrangement De Maritime Dage i Bogense.

De Martime Dage

Med tusinder af gæster i Bogense ville Palby Fyn Cup være det absolutte trækplaster. Bag De Maritime Dage står Nordfyns Erhverv og Turisme, og her beroliger direktør Per Olesen med, at arrangementet ikke står og falder med kapsejladsen.

- Det var en vigtig del af De Maritime Dage, men der er slet ikke på tale at aflyse. Det betyder, at vi får et arrangement mindre. Det ændrer ikke ved, at De Martime Dage kommer til at bestå af en lang række mindre aktiviteter, siger han tilsat ærgrelsen over, at Palby Fyn Cup alligevel ikke bliver til noget.

- Det er først og fremmest synd for arrangørerne, men sådan er det desværre i disse tider. Man ved aldrig helt, hvad der kan lade sig gøre, siger Per Olesen.