Annonce
Assens

I sadlen: Cykling har ingen alder

Susanne Møller (på cyklen) og Susie Nielsen (bagerst) er naboer og har begge været dagplejemødre i cirka otte år. De fortæller, at cyklen har været med til at skabe en god dialog med børnene, når de er ude at cykle, og at børnene synes, det er skægt, når det bumper.

Cyklistforbundets afdeling i Assens Kommune vil gerne give alle folk mulighed for at få vind i håret uanset alder

Annonce

Normalt er det en ting, som man hovedsageligt forbinder med de københavnske cykelstier.

Men i godt og vel et halvt år har en christianiacykel også været en fast del af trafikken til og fra Kirkevej i Tommerup.

For her har de to dagplejemødre Susanne Møller og Susie Nielsen nemlig haft mulighed for at sætte deres hver især fire dagplejebørn op i den lille sorte kasse, spænde dem fast med sikkerhedssele og udstyre dem med en cykelhjelm.

En mulighed de har fået, fordi Cyklistforbundets afdeling i Assens Kommune har valgt at støtte købet af cyklen.

- Det har virkelig været betydet meget for os, at vi har fået cyklen, fordi vi nu kan komme på lidt længere ture. Vi har for eksempel haft høsttema, hvor vi cyklede ud og så markerne, mens der blev høstet. Det vil normalt tage mere end en time, men tog kun 10 minutter med cyklen, da der er elmotor på, så vi kan få lidt hjælp ved bakkerne, siger Susanne Møller med et smil, hvortil Susie Nielsen forklarer, hvordan det overhovedet kom i stand, at de fik cyklen, der kostede 10.000 kr.

- Vi vidste, man kunne søge om at få et tilskud hos Cyklistforbundet her i kommunen. Men vi var heldige med at få hele beløbet, hvilket vi er meget glade for, fordi vi ikke kunne have givet penge til det selv, da det er arbejdsredskab, fortæller Susie Nielsen.

Annonce

Send en ansøgning

Kutymen hos Cyklistforbundets afdeling i Assens Kommune er da også normalt, at man støtter med halvdelen af det samlede beløb.

Men lige netop i dette tilfælde valgte man at gøre en undtagelse efter nøje overvejelser.

- Vi synes, at henvendelsen var relevant. Men samtidig delte vi ikke særlig mange penge ud sidste år, og i og med at vi har penge, så synes vi, at vi ikke var fattigere, end at vi godt kunne gøre en undtagelse. Og den er jo blevet brugt flittigt, derfor må vi sige, at det er en god investering, som vi har gjort, lyder det fra en glad Jørgen Bjerring, formand for Cyklistforbundets afdeling i Assens Kommune.

Årsagen til, at de overhovedet har penge, som de kan dele ud af, er, at de i 1999 arrangerede en meget stor cykelturistuge, hvor der var 1100 deltagere. Det gav et pænt overskud i kraft af det frivillige arbejde. Overskuddet besluttede afdelingen, som dengang hed Højfyn, skulle gå til "trafiksikkerhedsfremmende foranstaltninger på Højfyn".

Derfor er man også velkomne til at skrive en ansøgning til afdelingen, som så vil kigge på, om de vil støtte et cykelfremmende initiativ.

Annonce

Ældre med vind i håret

At det ikke kun er den yngre generation, som skal have muligheden for at komme ud og nyde naturen fra en cykel, er også vigtigt for Cyklistforbundets afdeling i Assens Kommune.

Derfor har de også tidligere bevilget støtte til en cykel, så et plejehjem kunne få de ældre beboere ud og mærke den friske luft.

Og for at få yderligere inspiration til, hvordan ældre mennesker kan få mulighed for at komme ud på en cykeltur, havde afdelingen til dets generalforsamling i Glamsbjerg forleden valgt at invitere den ene af medstifterne af "Cykling uden alder", Dorthe Pedersen.

- Enhver kunne se og høre i Dorthes oplæg, at de ældre har ret til at få noget vind i håret. Vi vil støtte og hjælpe så meget, som vi kan for at få det til kommunen. Men ellers vil vi helt sikkert kunne trække på "Cykling uden alder" og få hjælp af dem til at starte noget op, siger Jørgen Bjerring.

Fra Dorthe Pedersens side er meldingen da også, at Assens Kommune endelig skal kontakte "Cykling uden alder", hvis de interesseret i at høre mere.

- Man kan låne en cykel af os og få den ud en uge for at teste det af på et plejehjem eller i en forening. Og hvis det er noget, man kan se en mening i at investere i, så er det jo oplagt at bruge noget af værdighedsmilliarden til det. For hvad kunne være mere værdigt. Det er dog vigtigt at sige, at det skal handle om samarbejde, og vi er selvfølgelig klar til at komme ud og fortælle mere, siger Dorthe Pedersen.

Annonce

Se videoerne fra "Cykling uden alder" herunder

Christian from Mariana Abdalla on Vimeo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Der var ratslør hos HC Odense

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Annonce