Annonce
Sport

I Ronaldos fodspor: Nyborg-drengen Magnus skriver kontrakt med europæisk storklub

Magnus Gaunsbæk skal spille for Sporting Lissabons U17 hold til at starte med, men han drømmer om at kunne blive en del af klubbens førstehold. Foto: Sporting CP
I en alder af blot 16 år har Magnus Gaunsbæk skrevet kontrakt med Sporting Lissabon, og her skal han gå på et af verdens fem bedste akademier for udvikling af fodboldspillere.

FODBOLD: Sporting Lissabon har udviklet mange store fodboldtalenter og her nævnes i flæng Luis Figo, Nani, Joao Moutinho, Bruno Fernandes og størst af dem alle Cristiano Ronaldo - dertil har klubbens førstehold fra 1999-2001 huset danmarkshistoriens bedste målmand Peter Schmeichel.

Nu tager Sporting Lissabons akademi imod det 16-årige stortalent fra Nyborg Magnus Gaunsbæk, som har underskrevet en treårig kontrakt, der løber til og med 30. juni 2024.

- Det er en af mine helt store drømme, som er gået i opfyldelse, og jeg er både glad og vanvittig stolt over at være nået hertil, fortæller Magnus Gaunsbæk.

Annonce

Løbende besøg hos klubben

Magnus Gaunsbæk har siden han var fem år gammel spillet fodbold i Nyborg G&IF, og allerede som 11-årig blev han udtaget til talenttræning, kort efter fulgte også flere DBU samlinger og det var netop under en af disse samlinger, at den portugisiske klub fik øje på ham.

Selve fodboldtræningen og måden at spille på en helt anden end jeg er vant til, og det tror jeg på, at jeg kan lære utroligt meget af.

Magnus Gaunsbæk

I sensommeren 2019, var en scout fra Sporting Lissabon til stede under DBU's samling og her fik han øje på Magnus Gaunsbæk.

- Det er meget surrealistisk at være til en helt almindelig samling, og pludselig står man med et tilbud om at besøge et af de bedste fodboldakademier i verden, fortæller Magnus Gaunsbæk.

Scouten var imponeret over den dengang 14-årige nyborgensers spilforståelse, hurtighed og dygtighed på banen, og derfor blev han tilbudt at komme til træning hos klubben allerede i oktober 2019. En aftale førte til flere, og siden 2019 har Magnus løbende besøgt Sporting Lissabon til træningsophold på akademiet.

Selvom Magnus Gaunsbæk blev inviteret til Portugal, var det ikke ensbetydende med, at han var sikret et kontrakt, da Sporting Lissabon har angiveligt 300-400 prøvespillere igennem deres system hvert år.

Derfor var Magnus Gaunsbæk ikke i tvivl, da Sporting tilbød ham en kontrakt, selvom der også havde været interesse og tilbud fra flere danske superliga-klubber, for det er kun et fåtal af de mange prøvespillere, som ender med tilbuddet om en kontrakt på det portugisiske storhold.

Annonce

Mere end fodbold

Ud over muligheden for at udvikle og forløse sit fulde fodboldpotentiale på Sporting Lissabons akademi, var det for Magnus Gaunsbæk også en mulighed for at rejse ud på egen hånd og lære en ny kultur at kende.

Magnus Gaunsbæk tog til Sporting Lissabon i begyndelsen af august, men det er først her i september at både træning og skolen er begyndt. Foto: Privat

- Med valget af Sporting er det hele rejsen og ikke bare det fodboldmæssige, som jeg kan udvikle og skabe en god erfaring ved, fortæller Magnus Gaunsbæk og fortsætter:

- Dertil er selve fodboldtræningen og måden at spille på en helt anden end jeg er vant til, og det tror jeg på, at jeg kan lære utroligt meget af også til en videre karriere indenfor fodbold.

Magnus Gaunsbæk både bor, træner og går i skole på Sporting Lissabons akademi, og det har været en stor omvæltning for den unge nyborgenser, som nu går på en international skole, med engelsk som førstesprog og samtidigt skal lære portugisisk.

- Det er hårdt, men fedt. Det er selvfølgelig mange nye ting på en gang, med både international skole, nye træningsformer og et nyt sprog - og det har også været vanskeligt her i starten, fordi det langt fra var alle, som kunne engelsk, fortæller Magnus Gaunsbæk.

Derudover er miljøet på akademiet også yderst konkurrencepræget, og hver eneste træning er en kamp for overlevelse og håbet om det helt store gennembrud, men det skræmmer ikke Magnus Gaunsbæk.

For ham handler det om den personlige og sportslige udvikling.

- Der er ingen tvivl om, at jeg som spiller kommer til at udvikle mig helt vildt, og jeg glæder mig til at se, hvor det kan bringe mig hen, fortæller Magnus Gaunsbæk.

Annonce

Fynske talenter som er rejst ud

Det er ikke første gang, at et fynsk fodboldtalent er rejst ud i Europa for at udleve drengedrømmen. Christian Eriksen var ikke mere end 16 år, da han tog rejsen til Ajax Amsterdam og har efterfølgende fået en stor karriere hos Tottenham og nu Inter Milan. Også Mads Timm rejste som 18-årig væk fra Danmark til den engelske storklub Manchester United og kom efterfølgende hjem til Fyn, hvor han spillede for OB.

Dertil er der også en anden Nyborg-dreng, Andreas Søndergaard, der som 16-årig valgte en engelsk klub, Wolverhampton Wanderers, efter at have spillet for OB's ungdomshold. I dag er han udlånt af klubben til Randers FC.

Første skridt i drengedrømmen er nu opfyldt for Magnus Gaunsbæk, men spørger man ham, hvad den helt store drøm er, så er svaret klart:

-Jeg drømmer da om en dag at blive så dygtig, at jeg kan spille for Real Madrid.

Annonce
OB For abonnenter

Den største af dem alle er gået bort: Tak for alt, Lars Høgh

Annonce
Annonce
Annonce
OB

Mindet ved torsdagens træning i OB og på de sociale medier: Alle er dybt berørte af Lars Høghs død

Assens For abonnenter

Tilhørere fulgte spændt med: Løsgænger har været centrum i flere stridigheder - onsdag gav han borgmesteren kæden på

Kerteminde

Bolchepigen flytter ud - restauratør overtager lokalerne: 'Jeg kan skabe noget mere liv - også til byen'

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Dropper tilslutningsafgift og lover lave priser: FFV ruller grøn varme ud til hundredvis af faaborgensere

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

Assens For abonnenter

Christian og Marie vil udstykke alternative byggegrunde på marken - et af kravene er græs på taget: 'Det kan godt være, det er modigt'

Faaborg-Midtfyn

Det er forskelsbehandling: Affaldsøer bliver et problem for de gamle

Nyborg For abonnenter

Hemmelige planer: Penge fra sundhedshus går til Tour de France

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Middelfart For abonnenter

Modstand mod foreslået fjernelse af skorsten: Kan en helt tredje løsning komme i spil?

Odense For abonnenter

185.000 solceller på vej ved landsbyer: - Det er jo et gammelt herregårdslandskab

Fyn

20 kilometer rør sat i system på Nyt OUH: Det er hjertet i Danmarks største nybyggede sygehus

Annonce