Annonce
Debat

I påsken forsvandt madordningen på Ærtebjerghavens Plejecenter

Synspunkt: Påsken blev så lige stødet til nedlæggelse af madordningen på Ærtebjerghavens Plejecenter. Som pårørende havde jeg kigget på madplanen for ugen. Torsdag til søndag levering fra Byens Køkken.

Ja, selvfølgelig skal de ansatte holde deres fortjente fridage, og med kun tre ansatte i de fem køkkener måtte det jo komme. Ingen nye ansættelser ved naturlig afgang, for Byens Køkken skal jo overtage leveringen pr 1. juni.

Det faste køkkenpersonale stopper lige først i maj måned, da de skal på kursus og nok ud og køre til stjernestunder på andre plejehjem i kommunen. Så derfra sker der levering fra Byens Køkken, da der mangler to ansatte i de to af køkkenerne, så starter de allerede med mad fra Byens Køkken i næste uge


Ingen madduft overhovedet ved åbning af det vakuumpakkede mad.


Søndag var menuen: Oksesteg med blomkål, majs, kartofler og bearnaise sauce, virkelig farverigt (ironi kan forekomme) opvarmet i dampovn. Ingen madduft overhovedet ved åbning af det vakuumpakkede mad, et køkken som ellers duftede af mad ved spisetid, rent ragnarok, som er min dementes mors ordsprog. Kan vi i et velfærdssamfund være dette bekendt?

Hvordan kan Ældrerådet og Ældre- og Handicapforvaltningen, samt borgmesterforvaltningen, og alle andre partier i Odense Kommune sidde dette overhørigt?

Alle ældre ønsker at få hjemmelavet mad hver dag og ikke som en stjernestund. Måske opnår de slet ikke det, der kaldes en stjernestund.

Hvis nu mange af de ansatte i Byen Køkken blev implementeret på byens plejehjem til at stå for at lave maden der, dem der kan lave mad fra bunden, det ville da være ren win win, det ville blive en stjernestund hver evige dag,

Jeg har selv arbejdet i plejehjemskøkken der, da var noget der hed det, portioneret varm mad ud til byens pensionister, der blev kørt ud. Tænk, når de ældre hjemmeboende lettede låget på tallerkenen, så duftede der af dejlig mad. Det var vidunderligt at være med til at gøre den forskel, og når de ældre på plejehjemmet spiste i spisestuen, så blev maden rost til skyerne.

Jeg bliver også ældre. Den dag, jeg ikke selv kan lave min mad, vil jeg for alt i verden kæmpe for min ret til hjemmelavet mad hver evig eneste dag.

Stjernestund med gæstekokke. Er det tre retters menuer to gange om måneden? Det er spild af mad, ingen af de ældre kan rumme det. Hvad de hellere så ske var, at de fik hjemmelavet mad hver dag. Det samme ønsker vi pårørende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Rød, blå eller grøn traktor?

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Odense

Politidirektør vil have stoppet uro: Visitationszone er for uskyldige borgeres skyld

Annonce