Annonce
OB

I Odense kan Brøndbys fans mindes de gode, gamle dage

Når Brøndby lørdag spiller mod OB på Nature Energy Park, kan de blågule tilhængere mindes tiden med mesterskaber og medaljer på 3F-tribunen, som i dagens anledning bliver pakket ind som tidligere tiders Faxe-tribune i Brøndby. Arkivfoto: Kim Rune.

Fodbold: Lørdag aften kan OB spille sig til en bronzemedalje og muligheden for at kvalificere sig til Europa League-gruppespillet. Det kræver som minimum en sejr over Brøndby, som OB møder på Nature Energy Park klokken 17.

Og selvom OB selvfølgelig ønsker at vinde, har to af holdets sponsorer, 3F og Albani, besluttet at agere ekstra gode værter for Brøndbys fans.

Faxe-tribunen er et navn, der vækker gode minder i Brøndby om tider, hvor holdet kunne fejre danske mesterskaber og succes i den nordiske klubturnering Royal League. Stemningstribunen har siden fået nyt navn, og som en gestus til fansene fra Københavns vestegn skifter 3F-tribunen i Odense navn under kampen lørdag aften.

- Faxe-tribunen var ikonisk, da vi var sponsor derovre, og derfor genopstår tribunen på lørdag, når Brøndby gæster Odense. Vi pakker tribunen ind, så den ligner den gamle Faxe-tribune i Brøndby, så fansene fra vestegnen kan føle sig velkommen og mindes de gode, gamle dage, siger sponsorchef hos Royal Unibrew Freddy Larsen.

Han sender samtidig en stor tak til 3F, der til denne kamp har afstået sine rettigheder til dele af endetribunen.

Boderne på Faxe-tribunen bliver bemandet af folk i Brøndby-trøjer, og de serverer selvfølgelig Faxe-øl. Albani lover dog også festlige omgivelser til OB's fans med happy hour i Albani-fanzonen og hyldestkoncert til Kim Larsen fra Odense-bandet En lille pose støj.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce