Annonce
Nordfyn

I Nordfyns Kommune får boligejere mest miljø for pengene

Som boligejer får man ifølge ejendomsmæglerfirmaet Brikk mest miljø for pengene i Region Syddanmark, hvis man bosætter sig i Nordfyns Kommune. Arkivfoto
Ejendomsmæglerfirmaet Brikk har undersøgt, hvor man som boligejer får mest miljø for pengene i Region Syddanmarks kommuner.

Nordfyn: Ifølge en undersøgelse af YouGov i 2018 har fire ud af 10 danskere et ønske om en bæredygtig livsstil. Dette inkluderer blandt andet at bo i en miljøvenlig kommune. Dog kan det være dyrt at få råd til drømmehuset i drømmekommunen.

Det nye ejendomsmæglerfirma Brikk har derfor undersøgt, hvor man som boligejer får mest miljø for pengene i Region Syddanmark. Resultaterne viser ifølge firmaet, at Nordfyn topper listen med den billigste boligpris per greenpoint.

Brikk har taget udgangspunkt i en undersøgelse foretaget af Greenmatch.dk, der har undersøgt, hvor miljøvenlige de danske kommuner er. Ud fra de data er der lavet en rangliste over, hvor miljøvenlige kommunerne er. Kommunerne er blevet bedømt ud fra seks kriterier: deres energikilde til opvarmning af bolig, interesse for grøn energi, skolernes grønne flagordning, indbyggere per bil, tilgængelighed af kompost og indkøb af økologiske dagligvarer. Jo flere greenpoints desto mere klimavenlig er kommunen.

Mest for pengene

Brikk har, oplyses det i en pressemeddelelse, taget hver kommunes samlede greenpointscore og divideret den med kommunens gennemsnitlige boligpris. Dette resulterer i den gennemsnitlige boligpris for et greenpoint i hver kommune.

Nordfyns topper listen med den billigste boligpris per greenpoint. Nordfyns har en pris per greenpoint på 37.822 kr. Nordfyns er dermed kommunen, der bedst opvejer miljøvenlighed og boligpris. Det er altså her, hvor man får mest miljø for pengene.

De næstbedste områder at bosætte sig i ud fra resultaterne er Assens (39.322 kr.) og Faaborg-Midtfyn (39.527 kr.), der alle har en pris per greenpoint, som ligger under den gennemsnitlige pris på 61.175 kr. per greenpoint for kommunerne i Region Syddanmark.

Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Sydfyn

Bageri politianmeldt efter fødevarekontrol: - Det er ren børnehave

Erhverv For abonnenter

Tæppet trukket væk under firma: - Jeg er stolt over, vi er kommet ud med en minus på 'kun' lige knap en million kroner

Assens

Odensevej spærret på grund af voldsom brand: Find andre veje

Sport

Inter: Eriksen har det godt og er i god form

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Nyborg

Hvad bliver næste forestilling? - Nyborg Voldspil skubber udmelding om kommende opsætninger

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Fyn

47-årig i retten for storstilet narkohandel i Odense

Fyn For abonnenter

Skibet er ladet med fingerspitzengefühl og frihed

Sport

Forventning blev til skuffelse hos Cykling Odense: Italien snuppede OL-guldmedaljen for næsen af danskerne

Annonce