Annonce
Assens

I nat sliber ultralangsomt tog sig mod Aarup

Skinnefræsertoget sliber natten mellem den 18. og 19. november jern af skinnerne mellem Ejby og Aarup. Senere på måneden sliber den strækningen mellem Aarup og Odense.
Annonce

Aarup/Bred/Skalbjerg/Tommerup: Men en hastighed på kun 600 meter i timen bevæger et 155 ton tungt skinnefræsertog sig natten mellem den 18. og den 19. november fra Ejby til Aarup. Toget sliber skinnerne, så de revner, der opstår i kanten af skinnerne, når de er i drift, fjernes, før de vokser sig store.

Fræsningen er vigtig for at sikre, at jernbanen er godt vedligeholdt, oplyser Banedanmark. - Ved at fræse skinnerne sørger vi for, at de kan holde længere. Det betyder færre hastighedsnedsættelser, færre skinnebrud og færre skader, der skal udbedres, siger Pernille Skovrup, vedligeholdelsesleder i Banedanmark, i en pressemeddelelse.

På en enkelt nat kan skinnefræsertoget slibe op til tre ton jern af skinnerne. Jernet bliver genanvendt.

Banedanmark lejer skinnefræsertoget hos internationale jernbaneentreprenører, og resten af måneden sliber det skinnerne på strækninger på Fyn og i Jylland. Det kører om natten for at forstyrre togtrafikken mindst muligt og larmer ifølge Banedanmark moderat. Den 30. november-1.december er det strækningen mellem Aarup og Odense, der står for tur.

Skinnefræserens tophastighed er 70 km/t.

Annonce

Se video af skinnefræseren her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce