Annonce
Fyn

Læser-events: Der er stadig mange spændende ting at opleve i marts

Efter 2,5 års renovering åbner Middelfart Kirke atter dørene i starten af april – lige i tide til alle konfirmationerne. Foto: Søren Gylling
Kom ind og se Middelfart Kirke

Som abonnent på Fyens Stiftstidende får du ikke alene avisen ind ad døren eller en frisk e-avis hver dag - du får også masser af tilbud på spændende oplevelser, foredrag og debatter.

I anledning af Fyens Stiftstidendes 250 års jubilæum har vi ekstra mange arrangementer på plakaten i løbet af 2022, og her har vi samlet en oversigt over, hvilke læserarrangementer du kan være med til i marts. Listen opdateres løbende.

Du skal tilmelde dig via avisfordele.dk, når der er noget der frister.

Annonce

2. marts: Grib fasten – og reflektér over det vigtige i livet

Hanne Uhre Hansen. Foto: Ard Jongsma

Det er fastelavnstid med udklædte børn og tøndeslagning. Men det er også fastetid – altså den tid på året, hvor landets præster fra prædikestolen opfordrer os til at sætte fokus på det helt elementære i livet. Det, der virkelig betyder noget.

Kom til Café Stiften og brug en stund på at sænke tempoet og reflektere over dit liv og dagligdag sammen med andre. Præst Hanne Uhre Hansen fortæller i Café Stiften om fastetiden, som strækker sig fra askeonsdag, onsdag efter fastelavn, og frem til påske. Hun sætter også gang i samtaler om tilværelsen, tro og hvornår vi oplever, at livet er meningsfyldt.

Vi serverer lidt snacks og vin/vand undervejs.

Aftenens værter: Præst Hanne Uhre Hansen og redaktionschef Tim Visti.

Medielab, Banegårdspladsen 1, 5000 Odense C. Dørene åbnes kl. 18.45

3. marts: Hjælp til digital brug af Nyhedskiosken for abonnenter

Få hjælp til at bruge dit digitale abonnement. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tag med på et lærerigt kursus, når Fyens Stiftstidende guider dig gennem dit abonnements digitale muligheder. Arrangementet varer halvanden time og er perfekt til dig, der gerne vil blive bedre til at udnytte de digitale muligheder, som medfølger i dit abonnement.

Vi guider dig blandt andet også til, hvad du skal gøre, hvis Nyhedskiosken ikke fungerer, eller hvis du har problemer med at logge på. Glæd dig til at få et indblik i dit abonnements mange muligheder, mens vi nyder kaffe og kage undervejs.

Tre gode grunde til at tage med:

Få et godt indblik i dit abonnements digitale muligheder – f.eks. avisarkivet.

Gode tips og tricks til login (gør det let).

Vi byder på gratis kaffe og kage

For at give dig den bedste oplevelse vil vi bede dig medbringe følgende:

Mobil, bærbar pc og/eller tablet. Hvis du udelukkende bruger stationær, skal du ikke medbringe denne, da vi har én stående til brug.

Relevante passwords/kodeord. For eksempel til Nyhedskiosken eller Apple-ID.

Relevant e-mailadresse til login.

Arrangementet finder sted 2. marts 2022 kl. 15.00-16.30 i Medielab på Fyens Stiftstidende, Banegårdspladsen 1, 5000 Odense.

Gratis og kun for abonnenter.

7. marts: Hjælp Trine med at finde vej i trafikken

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) kommer til Cafe Stiften 7. marts (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021)

Fynske Trine Bramsen (S) blev forleden udnævnt til transport- og ligestillingsminister, og 7. marts tager hun imod gode råd om sit nye ministerjob.

Kom til læsermøde og fortæl, hvad du mener om broforbindelsen til Als, taksterne på Storebælt, støjen fra motorvejen og alle de andre fynske trafikudfordringer.

Trine Bramsen fortæller også om sine visioner for veje, skinner, busser, cykelstier og anden infrastruktur – og om hvordan får vi flere over i den kollektive trafik og får nedbragt det store CO2-udslip fra trafikken.

Du kan selv være med til at sætte dagsordenen på læsermødet, der i øvrigt finder sted dagen før Kvindernes Internationale Kampdag. Men er der overhovedet brug for sådan en kampdag og en minister for ligestilling, spørger vi Trine Bramsen.

Ordstyrer: Redaktionschef Tim Visti

Dato: Mandag den 7. marts kl. 16.00-17.30

Sted: Fyens Stiftstidende, Banegårdspladsen, Odense

9. marts: Spændende og unik foredragsaften om delfinen Delle

Jesper Stig Andersen er delfinentusiast med stort d, og siden Svendborgsund fik besøg af et øresvin, har han brugt utallige timer i vandet med den legesyge delfin, som han kalder Delle. Foto: Katrine Becher Damkjær

Glæd dig til en spændende foredragsaften med forfatter og delfinentusiast Jesper Stig Andersen. I Svendborgsund har der i nu over to år boet en stor delfin - Delfinen Delle. Delle har fra begyndelsen opsøgt Jesper Stig Andersen, når han tog ud på sundet. Deres relation har udviklet sig til et tæt venskab. Jesper Stig Andersen har skrevet en bog om delfinen Delle og vil på foredragsaftenen fortælle om deres utrolige oplevelser sammen. Det bliver en fortælling om en smuk rejse med flotte billeder og filmklip, som aldrig før er vist i Danmark. Efter foredraget vil det være muligt at købe bogen DELLE - et vildt venskab. Entréindtægten går ubeskåret til at dække omkostningerne ved udgivelsen af bogen. Evt. overskud fra salg af bogen vil gå ubeskåret til arbejdet med information og beskyttelse af Delle.

Foredraget finder sted den 9. marts 2022, kl. 19.00 i Borgerforeningen Svendborg, Ramsherred 4, 5700 Svendborg.

Dørene åbnes kl. 18.00.

Der er tale om unummererede pladser. Kom gerne i god tid.

Pris: Ikke-abonnent 75,00 kr, Abonnent 39,00 kr

Det er muligt at købe bogen DELLE - et vildt venskab til foredraget. Prisen er 200 kr. pr. stk.

9. marts: Besøg en af verdens førende robot-virksomheder

Vi besøger Universal Robots 9. marts

Universal Robots er juvelen i den fynske robotindustri. Få et unikt kig indenfor med rundvisning og snak om robotternes betydning. Mange virksomheder skriger efter arbejdskraft – kan automatisering med robotter, der udfører visse arbejdsfunktioner, afhjælpe problemet? Hvordan er vi nået hertil, hvor vi er i dag? Hvor villige er virksomhederne til at investere? Hvad kan Universal Robots og andre i robotindustrien typisk hjælpe dem med?

Vi spørger tre af dem, der ved besked:

Repræsentant fra Universal Robots (navn følger forhåbentlig torsdag)

Henrik Gordon Petersen, Professor i robotteknologi, SDU.

Jan Størup Nielsen, chefanalytiker i Nordea.

Det hele krydres med en rundvisning på Universal Robots.

Tid: Onsdag den 9. marts kl. 16-18.

Sted: Hos Universal Robots, Energivej 25, 5260 Odense S.

 UDSOLGT!

11. marts: Turen gik til Ukraine og hjem igen.

Journalisten fik hentet to unge piger med hjem fra Ukraine

Få reporter Emil Jørgensens fortælling om at fragte danskere og ukrainere i krig mod russerne - samt tage to flygtninge med tilbage til Danmark.

Mandag den 28. februar blev Emil Jørgensens Citroën Xantia pakket med soveposer, kampstøvler og sikkerhedsveste. Ukrainske og danske mænd fra Frederikshavn, Bjerringbro og Vejle ville ikke længere sidde overhørig, mens Vladimir Putin missilsprængte sig længere og længere ind i Ukraine. Så nu sad de i Emils bil på vej i krig.

I løbet af de næste 30 timer kom Avisen Danmarks journalist ikke bare til den ukrainske grænse. Han kom også ind i hovederne på de kampberedte knejte. Hørte om den mentale bagage, som ikke lå i bagagerummet. Forstod deres frygt og fattede deres mod.

Torsdag den 3. marts var mændene draget i krig, og Emil drog hjem. Denne gang med to nye passagerer på bagsædet. Ukrainske kvinder i starten af 20’erne - begge fra Kiev, begge på flugt - fik et lift til deres familie og bekendte i Danmark.

Få hele Emils personlige beretning om turen til den ukrainske grænse og tilbage igen. Hvad er det for nogle danskere, der drager i krig? Hvad flygter ukrainerne fra? Og hvilke etiske overvejelser har journalisten gjort sig, før han er indvilliget i at køre folk både den ene og den anden vej?

Få svarene på det hele - og meget mere - til Cafe Stiften på onsdag, hvor der også vil blive rum for, at du kan dele dine betragtninger og forslag til Avisen Danmarks videre dækning af krigen i Ukraine.

Tid: Fredag 11. marts kl. 16-17.30

Sted: Medielab, Banegårdspladsen 1, 5000 Odense C

12. marts: Hvem bliver årets fynske sportsnavn i 2021? Gratis adgang til Sportslørdag i Odense Idrætshal for alle

Alle maskotterne har de store fynske sportsklubber er også samlet til Sportslørdag.

Fynske Bank Sportslørdag åbner portene i Odense Idrætshal for gratis adgang til kåringer, idrætter i aktion og til møde med sportens store stjerner og sågar klubbernes maskotter.
Der er gået omkring 26 måneder, siden hallen seneste åbnede portene for øens tusinder sportsinteresserede, fordi Covid-19 lagde hele nationerne ned få uger senere. Der plejer at komme 6000 mennesker i løbet af dagen.
Nu er der ingenting, der kan hindre de over 50 udstillere og repræsentanter for omkring 30 sportsgrene i at indtage scenen sammen med de sjove klubmaskotter fra Rabbits, Bulldogs, GOG, Odense Håndbold og OB.
Der er gratis adgang for dig kære læser fra kl. 13.00 til 17.00 og dine børn kan hilse på de pelsede dyr, som repræsenterer de fem store eliteklubber på Fyn.
Oprindelig skulle Sportslørdag have fundet sted i år i januar, men der var smittetallene på et niveau, så man anså det for at være sundhedsmæssigt på kanten.
Men nu er Covid-19 ikke længere samfundskritisk, så nu lukkes dørene op til stemning og fest.
Omdrejningspunktet for den store fest er kåringerne af Årets Sportsnavn og Årets Fund på Fyn. Det er to repræsentanter for Sport Fyn/Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis, to repræsentanter for TV2Fyn og en repræsentant for Fynske Idrætsforbund, der bestemmer, hvem der får de to store priser.
Sidste år foregik kåringen af Søren Kragh Andersen (Årets Sportsnavn Fyn) og Marcus Birkemose (Årets Fund på Fyn) i mediehuset ved Banegårdspladsen i Odense og blev streamet live.
I år kåres også Fynske Banks Kammeratskabspris i hallen, mens de to øvrige priser Årets Frivillige Idrætsleder og Den Fynske Idrætforeningspris uddeles ved aftenens branchefest for særligt interesserede, hvor der vil være fejring af mange fynske, dansk og internationale medaljevindere.
Omdrejningspunktet for den store fest er kåringerne af Årets Sportsnavn og Årets Fund på Fyn.
Her kommer blandt andre Årets Sportsnavns-jubilarer som løberen Allan Zachariassen, fodboldmålmanden Mogens Therkildsen og håndboldmålmanden Gitte Sunesen.
DE NOMINEREDE ER:
Årets Sportsnavn på Fyn 2021:

Rasmus Lund Pedersen, cykling.
Maiken Fruergaard, badminton.
Tobias Aagaard Hansen, cykling.
August Thor, golf.
Viktor Axelsen, badminton.
Odense Håndbold, håndbold.
Lasse Norman Hansen, cykling.
Kristel Walther, atletik.
Daniel Bækkegaard, triathlon.
Mathias Gidsel, håndbold.

Årets Fund på Fyn 2021:
Jakob Breum, fodbold.
Mille Kieler Jensen, ishockey.
Simona Piilgaard, badminton.

Allerede kl. 13.30 afsløres Fyens Stiftstidendes Wall of Fame-portrætter af den tidligere topsvømmer og Årets Sportsnavn-vinder Rikke Møller Pedersen. Det sker på førstesalen.
Kl. 14.30 fortæller sportsreporter og tidligere sportsredaktør Niels Abildtrup og Johnny Wøllekær om, hvordan bogen om alle fynske Sportsnavne gennem tiderne blev skabt. Det sker på førstesalen.
Kl. 15.00 uddeles Fynske Bank Kammeratskabspris for sjette år i træk til en ung udøver, der gør noget særligt for kammeratskabet i sin lokale fynske forening. Det sker i hallen.

Tid: Lørdag 12. marts kl. 13-17

Sted: Odense Idrætshal

16. marts: Dyrk buketter i haven

Liv Meinert og hendes skærehave i Vipperød. Foto: Heidi Lundsgaard

Foredraget handler om glæden ved at dyrke sine egne blomster til buketter. Om at blive selvforsynende med blomster. Om at dyrke meget, i en lille have - og om hvordan de store havedrømme kan rummes, selv i en almindelig parcelhushave. 

Kom og se de inspirerende billeder fra Livs skærehave og hør meget mere om, hvordan du kan forandre din have til en blomstrende oase.
Med baggrund i mange års erfaring - fortæller Liv Meinert, om hvordan små frø kan forvandles til blomster, som kan blive til store flotte buketter.
Om hvordan haveglæde kan skabe livsglæde, og hvordan spirelykke kan få selv det mørkeste vinter til at føles kortere.

Liv Meinert er mest kendt som Planteliv. Hun har 10.500 følgere på
Instagram, som hun beriger med billeder og tips til hvordan man laver sin egen skærehave. Hun er uddannet Have- og Parkingeniør, hun er haveblogger og har en dejlig ukompliceret tilgang til havehold.

Tid: Onsdag 16. marts kl. 19-20.30

Sted: Medielab, Banegårdspladsen 1, 5000 Odense C

22. marts: Kom helt tæt på Odense Letbane

Nogen Hagelskær stopper som som letbanedirektør. Foto: Stefan Sommer Jagd

Efter år med opgravninger, byggestøj og trafikgener nærmer tidspunktet for Odense Letbanes åbning sig endelig.

Ifølge planen bliver det fra slutningen af maj, at de første odenseanere kan stige ombord. Men har du svært ved at vente, så tilbyder Café Stiften nu i samarbejde med Odense Letbane en eksklusiv mulighed for at komme helt tæt på letbanen cirka to måneder før alle andre.

Avisens abonnenter får mulighed for at komme med ind bag hegnet - helt ind i letbanens hjerte, som er kontrol- og vedligeholdelsescentret syd for byen med både værksted, vaskehal og det centrale kontrolrum. Der bliver selvfølgelig også mulighed for at opleve et letbanetog indefra.

Letbanens kommende driftschef Søren Thrane viser rundt og svarer på læsernes spørgsmål.

STED: Odense Letbanes kontrolcenter (indkørsel fra Munkebjergvej ved Nyt OUH). Mødestedet er parkeringspladsen ved Park and Ride-anlægget. Stationen og p-pladsen ligger lige uden for kontrolcenteret.

DATO OG TIDSPUNKT: 22. marts fra klokken 18 til 20.

PRIS: Gratis for fuldbetalende abonnenter, 199 kroner for ikke-abonnenter.

DELTAGERANTAL: Max. 25 ud fra først til mølle-princippet.

UDSOLGT

22. marts: Kom med ind bag kulissen

Syngedrengenes venner. Foto: Preben Heide fra Støtteforeningen Syngedrengenes Venner

Syngedrengene i Assens er Danmarks ældste drenge- og mandskor.

Du kan få et unikt indblik i, hvordan koret øver, når Syngedrengene inviterer Fyens Stiftstidendes læsere ind bag kulissen til en sopran-prøve med den nytiltrådte korleder Morten Bunk som dirigent.

27-årige Morten Bunk har selv 10 års erfaring med at synge i drengekor, og han har store planer for koret i Assens, der i forvejen er kendt langt ud over kommunegrænsen.

Hør om de tårnhøje ambitioner og glæd dig til smagsprøverne til øregangene, som Syngedrengene disker op med.

Der bliver serveret kaffe og kage undervejs.

Sted: Vor Frue Kirke, Assens

Tid: Tirsdag 22. marts fra kl 16.15 til 18.30

Tilmelding: avisfordele.dk

22. marts: Se hvordan vi trykker din avis

Jysk Fynske Mediers trykkeri på Blangstedgårdsvej i Odense. Foto: Michael Bager

Guidet tur rundt på trykkeriet og hils på chefredaktøren.

Har du nogensinde tænkt over hvordan din avis bliver trykt? Eller er du bare nysgerrig på, hvordan et af de helt store trykkerier i Danmark fungerer? Så har du nu muligheden for at komme ud på trykkeriet og få en guidet tur rundt. Du har også mulighed for at møde chefredaktøren og få en snak med ham om avisen.

Sted: JFM avistryk, Blangstedgårdsvej 2, 5220 Odense sø

Tid: tirsdag 22. marts klokken 19-20.30

Begrænset antal pladser, 25 stk.

UDSOLGT

29.marts: Vi gentager succesen: Kom helt tæt på Odense Letbane II

Nogen Hagelskær stopper som som letbanedirektør. Foto: Stefan Sommer Jagd

Efter år med opgravninger, byggestøj og trafikgener nærmer tidspunktet for Odense Letbanes åbning sig endelig.

Ifølge planen bliver det fra slutningen af maj, at de første odenseanere kan stige ombord. Men har du svært ved at vente, så tilbyder Café Stiften nu i samarbejde med Odense Letbane en eksklusiv mulighed for at komme helt tæt på letbanen cirka to måneder før alle andre.

Avisens abonnenter får mulighed for at komme med ind bag hegnet - helt ind i letbanens hjerte, som er kontrol- og vedligeholdelsescentret syd for byen med både værksted, vaskehal og det centrale kontrolrum. Der bliver selvfølgelig også mulighed for at opleve et letbanetog indefra.

Et tilsvarede arrangement i sidste uge blev hurtigt udsolgt, så vi gør det én gang til.

Letbanedirektør Dan Ravn viser rundt og svarer på læsernes spørgsmål.

STED: Odense Letbanes kontrolcenter (indkørsel fra Munkebjergvej ved Nyt OUH). Mødestedet er parkeringspladsen ved Park and Ride-anlægget. Stationen og p-pladsen ligger lige uden for kontrolcenteret.

DATO OG TIDSPUNKT: 22. marts fra klokken 18 til 20.

PRIS: Gratis for fuldbetalende abonnenter, 199 kroner for ikke-abonnenter.

DELTAGERANTAL: Max. 25 ud fra først til mølle-princippet.

29. marts: Kom og oplev Odense Glasværk.

Thit Juul, projektchef og næstformand i bestyrelsen i Odense Glasværk. Foto: Ulrik Sass

Glasværket laver rundvisning og foredrag om, hvad glas er, hvad er det lavet af og hvordan man laver produkter af glas.

Herunder, formgivning, processen, tilgange, teknikker og det endelig resultat.

Der vil være en demonstration under vejs, så man både hører og ser, hvordan man skaber glas.

Der er vil være mulighed for spørgsmål undervejs og bagefter.

Efterfølgende er det muligt at shoppe i butikken med 10 % rabat.

Tid: tirsdag 29. marts 15-17

Sted: Odense Glasværk, Havnegade 13, 5000 Odense

Begrænset antal pladser

UDSOLGT

29. marts: Quiz med en verdensmester

Alle nyborgensere er inviteret til quiz om Tour de France. Foto: Yilmaz Polat

Har du set Tour de France på tv? Og kender du lidt til Nyborg og Frankrig?

Så tag familie, venner eller kolleger med til quiz på Bastionen i Nyborg.

Måske bliver det endda dit hold, der løber med sejren, når den tidligere verdensmester i landevejscykling Alex Pedersen og pressechef Lone Mørup quizzer i gult.

Velkommen til en hyggelig og fornøjelig aften, hvor andre end cykelnørder også kan være med.

Tid: Tirsdag 29. marts kl. 19-21 (dørene åbnes 18.30)

Sted: Bastionen, Nørrevoldgade 63, Nyborg

Hvordan: Der er et begrænset deltagerantal på 60. Skynd dig derfor at tilmelde et hold på mindst to og højst fire personer

Tilmelding: avisfordele.dk

31. marts: Rundvisning i Middelfart kirke før den åbner

Efter 2,5 års renovering åbner Middelfart Kirke atter dørene i starten af april – lige i tide til alle konfirmationerne. Foto: Søren Gylling

Renoveringen til næsten 15 millioner kroner nærmer sig sin afslutning.

31 års røg er malet over, når Middelfart Kirke åbner dørene for Café Sti ens medlemmer Café Sti en kan helt eksklusivt byde velkommen til en rundvisning, før kirken rigtigt åbner. Vi starter i sognehuset med kage og ka e, og går dere er over i kirken og får en rundvisning. Der er god tid til spørgsmål. Begrænset antal pladser

Tid: torsdag 31. marts 16-17.30 (dørene åbnes 15.45)

Sted: MIDDELFART KIRKE ALGADE 7 5500 MIDDELFART

Tilmelding: avisfordele.dk

Annonce
Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Odense

Rockbands fra 70'erne og 80'erne laver maratonkoncert: -Vi håbede på 5-6 bands, men så stod vi pludselig med 13 bands

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Kultur

Ultrapopulær popsmed kom hjem fra fabrikken: Andreas Odbjerg vinder suverænt den største fynske musikpris

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Annonce