Annonce
Fyn

Død efter ulykke i banegårdscenter: Kvinde dræbt af el-scooter på rulletrappe

Rulletrappen, hvor ulykken fandt sted, var fredag sidst på eftermiddagen fortsat spærret af i Odense Banegård Center. Det er den trappe, som går ned til spor 3 og spor 4. Foto: Bjarke Vestesen
Ældre kvinde døde fredag eftermiddag af sine kvæstelser, efter at hun tidligere blev ramt af en el-scooter på en rulletrappe i Odense Banegård Center.

En 70-årig kvinde døde fredag eftermiddag på Odense Universitetshospital, efter at hun tidligere var blevet ramt af en el-scooter på en rulletrappe i Odense Banegård Center.

Ulykken skete omkring middagstid, hvor kvinden var cirka midtvejs på rulletrappen ned til et af sporene i banegårdscentret. Uvist af hvilken grund blev hun pludselig ramt af en el-scooter ført af en 49-årig kørestolsbruger.

Umiddelbart efter ulykken var det klart, at kvinden var kommet meget alvorligt til skade og svævede i timerne efter i livsfare. Omkring klokken 17 kunne Fyns Politi meddele, at kvinden var afgået ved døden. De pårørende er underrettet.

Kvinden blev straks efter ulykken kørt til Odense Universitetshospital, hvor hun blev forsøgt reddet. Politiet arbejdede på stedet længe efter, at ambulancen var kørt af sted med kvinden.

Hvorfor den 49-årige mandlige kørestolsbruger forsøgte at komme ned ad rulletrappen til perronen med sin el-scooter er endnu uvist, men han slap fra ulykken med mindre knubs. Det skal nu opklares, hvordan ulykken kunne ske, og hvorfor han valgte rulletrappen frem for de elevatorer, som går fra banegårdscentrets anden sal ned på perronerne. Det har ikke været muligt at afhøre manden om en forklaring på ulykken.

- Vi har sikret videoovervågning fra banegårdscentret omkring ulykkesstedet, og vi har sikret el-scooteren til nærmere tekniske undersøgelser, ligesom vi skal tale med vidner til ulykken, siger vagtchef Milan Holck Nielsen, Fyns Politi, og fortsætter:

- Hvor meget har han haft med det at gøre, hvordan kunne det ske, og hvad var de præcise omstændigheder, siger vagtchefen om de mange spørgsmål, politiet nu skal forsøge at finde svar på.

Indtil videre er kørestolsbrugeren sigtet for uagtsomt betydelig legemsbeskadigelse.

- Vi kan ikke sige præcist endnu, hvad den endelige sigtelse kommer til at lyde på. Det vil være i forhold til mandens tilstand og de faktiske omstændigheder, siger vagtchefen.

Annonce
Det var her i Odense Banegård Center, at ulykken fredag middag fandt sted. En ældre kvinde blev hårdt kvæstet efter at være blevet ramt af en el-scooter på rulletrappen. Foto: Bjarke Vestesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce