Annonce
Kerteminde

I kritisk tilstand: 77-årig kvinde ramt af bil i rundkørsel

Arkivfoto: Palle Herløv.

Søndag klokken 14.21 blev en 77-årig kvinde ramt af en bil i rundkørslen mellem Odensevej, Birkevej og Viadukten i Langeskov. Bilen ramte hende med højre side.

Kvindens tilstand er søndag aften meget alvorlig. Hun er indlagt på Odense Universitetshospital og er i akut livsfare, oplyser vagtchef Lars Thede, Fyns Politi.

- Om hun var i færd med at krydse vejen, ved vi ikke, men hun bliver ramt af en bil, der snitter hende, fortæller han.

Bilen blev ført af en 37-årig mand fra Østfyn.

- Han fortæller os, at han ikke aner, hvor kvinden kom fra, og at han slet ikke havde bemærket hende, siger Lars Thede, der understreger, at føreren efter uheldet handlede helt korrekt ved at stoppe og tilkaldte hjælp.

Der er er heller ingen mistanke om, at bilens fører har været påvirket af hverken alkohol eller andet, oplyser han.

Politiet har mandag morgen ikke modtaget nye oplysninger om kvindens tilstand, oplyser vagtchef hos Fyns Politi Henrik Krøjgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce