Annonce
Faaborg-Midtfyn

I kompagniskab med vinuddannet faaborg-pige: Kendt erhvervsmand åbner vinbar i nedlagt bank

Anja Storm Stave er vendt tllbage til Faaborg for at indgå kompagniskab med Michael Nielsen om at åbne vinbar og -butik i gågaden. Foto: Torsten Cilleborg
Michael Nielsen henter Anja Storm Stave hjem til Faaborg og satser på at skabe et nyt in-sted midt i Faaborgs hovedgade.

Faaborg: Den kendte erhvervsmand, Michael Nielsen, som blandt andet er indehaver af Midtfyns Totalservice og et par pænt store ejendomsselskaber, slår sig på flasken.

Sammen med forretningspartneren Anja Storm Stave åbner han 29. oktober vinbar og -butik i Nordeas tidligere lokaler på hjørnet af Østergade og Jomfrulågen, Faaborg.

Dermed går mindst to drømme op i en højere enhed.

Annonce

De sidste fem år, har jeg arbejdet i Svendborg Vinhandel, men jeg er altså faaborg-tøs med krop og sjæl, så jeg ville så gerne hjem og skabe noget nyt i min by.

Anja Storm Stave

56-årige Michael Nielsen, der også ejer bygningen værtshuset Blækhuset ligger i, har længe gerne villet åbne en vinbar, og hans 20 år yngre kompagnon har puslet med en plan om at springe ud som selvstændig - helst i barndomsbyen.

Hjem til Faaborg

- Jeg er er gammel faaborg-pige, men har blandet andet boet 11 år i Norge, hvor jeg byggede en sommelier-uddannelse oven på mine uddannelser som tjener i Norge og Danmark. De sidste fem år, har jeg arbejdet i Svendborg Vinhandel, men jeg er altså faaborg-tøs med krop og sjæl, så jeg ville så gerne hjem og skabe noget nyt i min by, siger 36-årige Anja Storm Stave.

Hun bor nu i Vester Aaby sammen med sin norske mand, Johnny Storm Stave, der arbejder for Harald Nyborg i Odense.

Anja Storm Stave stammer fra Faaborg, men er blandt andet uddannet i Norge. Foto: Torsten Cilleborg

Michael Nielsen købte den forladte bank-bygning for halvandet år siden, men han har bøvlet med byggetilladelser og en lokalplan, til han en dag mødte borgmester Hans Stavnsager, og klagede sin nød, blandt andet over at han havde svært ved at finde nogen, der kunne føre hans vision om en vinbar ud i livet. Borgmesteren satte ham fluks i forbindelse med erhvervsrådgiver Klaus Juul Jensen, der vidste, at Anja Storm Stave gik rundt med tilsvarende ambitioner.

Annonce

Vin, gin, rom og specialøl

Nu er de begge fyr og flamme og energisk i gang med at lægge planer for indretning af 150 kvadratmeter butik og bar i gågaden.

- Der bliver et stort udvalg af vin, der passer til enhver lejlighed: En god lørdagsvin, vingaver til familie, venner og forretningsforbindelser, bryllupper og konfirmationer, og ved siden af 35-40 siddepladser og en bar, hvor man kan nyde sig et glas vin og tage flasken med hjem, hvis man ikke drikker det hele, fortæller Anja Storm Stave.

Hun regner også med at føre et udvalg af specialøl, eksklusive gin og tonic-mærker og et lille udvalg af god rom og whisky.

Annonce

Et snobbested for alle

- Det bliver et hyggeligt sted, hvor man kan gå hen uden at komme hjem og lugte af røg. Jeg tror ikke, vi kommer til at tage kunder fra Blækhuset, Klokken og Oasen, Det bliver nok lidt et snobbested, griner Michael Nielsen.

Der er godt plads omkring vinbaren, blandt andet med p-plads ved Jomfrulågen, så der er mulighed for udeservering og arrangementer i højsæsonen. Foto: Torsten Cilleborg

Og bliver straks irettesat af kompagnonen:

- Det bliver altså et sted for alle, siger Anja Storm Stave påtaget strengt.

Michael Nielsen ser sig selv som sleeping-partner, kunde og gæst, mens det helt og holdent bliver Anja Storm Stave, der kommer til at stå for driften med en stab af hjælpere, hun nu skal i gang med at rekruttere, gerne unge med interesse for vin og lyst til at lære.

Parret er enige om, at det ville have været optimalt at åbne i juni og få turistsæsonen med.

- Men da kendte vi dårligt nok hinanden, så det havde vi ingen chance for at nå. Nu når vi julehandlen og regner med at kunne sælge til en del firmajulegaver, siger Michael Nielsen.

- Og så bliver det måske en lidt mere stille tid, hvor vi kan lære af de fejl, vi sikkert kommer til at begå, bemærker Anja Storm Stave.

Annonce

Samarbejde med butikker og restauranter

Hun regner med i starten i vid udstrækning at følge butikkernes åbningstider og ser frem til at samarbejde med byens øvrige butikker og restauranter, hvor vinsmagninger kan kombineres med en god middag eller et modeshow.

Ved højtiderne og i turistsæsonen udvides åbningstiden i takt med efterspørgslen, så den stadig navnløse vinbar kan have åbent til midnat fredag og lørdag. Og når vejret ellers tillader det også med udeservering.

Anja Storm Stave har savnet sit Faaborg. Nu kan hun få daglig udsigt til Klokketårnet., Foto: Torsten Cilleborg

Hvad baren skal hedde, er de to kompagnoner ikke afklarede omkring.

- Så har du læsere med en god idé, hører vi altså gerne om den, siger Michael Nielsen.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

Fyn For abonnenter

Ny viceborgmester i Odense smækker røret på: Vred over spørgsmål om 112.000 kroner i honorar

Nordfyn

Laila får julehjælp: - Det gør, at jeg kan give mine døtre en jul, der minder mere om klassekammeraternes

Navne For abonnenter

Ung skuespillers dagbog op til sidste del af "Stormfulde højder": Jeg gi’r den syv stjerner, én til hver af mine medskuespillere

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Rejser

Kommentar: - Sæt tennisnettet op

Odense

Vildt vinderbud i sidste øjeblik: Gammel sponsor sprang alle rammer og vandt ombejlet Høgh-trøje

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Fyn

Hjælp til bilister i kø: Storebæltsbroen lukker to gange natten til søndag

Nordfyn For abonnenter

Aktindsigt afslører: Nordfyns Kommune hjælper kæmpe kvægfarm tæt på Odense Fjord gennem kattelem

Erhverv For abonnenter

Nordsjællandske Kamma og Jakob jubler: Har fået 900.000 kroner til drømmeprojekt på Fyn, men én vigtig ting mangler

Annonce