Annonce
forside

I kirke med koben: Tyv brød ind og stjal 400 kroner

En tyv brød fra fredag eftermiddag til søndag morgen ind i Bjerreby Kirke og stjal 400 kroner. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjræ

Indbrudstyv besøgte Bjerreby Kirke med koben og løb med 400 kroner.

Bjerreby: En tyv har været på besøg i Bjerreby Kirke, og det var ikke for at bede om tilgivelse.

Tværtimod er tyven gået hårdhændet til kirken med et koben, der er brugt til at bryde en dør op. Herefter er et skab i sakristiet bag prædikestolen brækket op, og fra skabet er der stjålet omkring 400 kroner i kontanter.

Det var sognepræst Johanne E. Fauerskov, der opdagede indbruddet, da hun mødte op i kirken før søndagens gudstjeneste klokken 8.45. Graver ved Bjerreby Kirke, Marie Schjerning Gregersen, oplyser, at indbrud er en sjældenhed i kirken.

- Det er første gang i de 10 år, jeg har været her, fortæller hun. /gru

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce