Annonce
Odense

I hælene på Tinka: Gå på opdagelse i julekalenderens jernalderlandsby

Jernalderlandsbyen i Odense dannede i 2017 rammen om julekalenderen "Tinkas Juleeventyr", der i år har fået en opfølger. Nu kan man gå på opdagelde i landsbyen, hvor Tinka i skikkelse af Josephine Højbjerg var med til at indspille den første julekalender. Arkivfoto: Jens Wognsen
Jernalderlandsbyen i Odense, der var ramme for en del af julekalenderen "Tinkas Juleeventyr", markerer julen i weekenden.
Annonce

Der bliver lidt mere plads til nisserne og lidt mindre plads til jernalderfolkene, når Jernalderlandsbyen ved Stavids Å på Store Klaus i Næsby i Odense lørdag og søndag holder juleåbent. For selv om landsbyen egentlig lever og ånder for at formidle levende jernalderhistorie året rundt, så kan en rolle som kulisse til julekalenderen "Tinkas Juleeventyr", jo godt bruges til at skaffe omsætning til landsbyen og ikke mindst foreningen Odins Odense, der de senere år alene har skullet løfte opgaven med at formidle historien. For det er foreningen der driver landsbyen som et levende museum.

Både lørdag og søndag kan man gå på opdagelse i landsbyen, hvor der både er plads til en hyggelig stund i varmen fra bålet, og hvor børnene kan lave juleaktiviteter som at dyppe lys, flette læderhjerter og læse gamle fortællinger. Nisserne fortæller spændende historier og eventyr og så kan man også blive lidt klogere på julekalenderen, hvor landsbyen blev brugt som en stor del af kulissen. For det var her nissepigen Tinka boede sammen med sin mor.

Julekalenderen med Tinka blev sendt i 2017, og i år er det opfølgeren "Tinka og Kongespillet", der sendes på TV 2. Den er også optaget flere forskellige steder på Fyn. Blandt andet på Boltingaard Gods i Ringe, og en gammel dyrlægegård mellem Vester Aaby og Nørresø.

Der er åbent i landsbyen både lørdag og søndag fra 10-16. Se mere på odinsodense.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce