Annonce
OB

I generalprøven til playoffkamp mod Randers: OB var som dag og nat imod Silkeborg

Mikkel Hyllegaard (OB - 26) med Frederik Alves Ibsen (Silkeborg - 32) bag sig. 3F Superliga Fodbold. Odense Boldklub mod Silkeborg IF onsdag den 8 juli 2020 Nature Energy Park Odense.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Holdet benyttede sig af 10 U19-spillere i 3-1-nederlaget og er klar til at møde Randers i weekendens playoffkamp.
Annonce

Fodbold: OB stillede med tre debutanter og syv U19-spillere i onsdagens opgør mod Silkeborg foran 2830 tilskuere. Fynboerne er som gruppevinder klar til at møde Randers fra den anden nedrykningsgruppe i jagten på en plads i Europa. Det var med det henblik, at Jakob Michelsen havde sat en lang række stamspillere på tribunen til onsdagens hjemmekamp. For at spare.

At der var mennesker på Nature Energy Park var tydeligt at høre. Bedst illustreret ved klapsalver kort før kampstart til den afdøde OB-målmandstræner Svend Aage Rask. De inkarnerede fans på Richard Møller Nielsen-tribunen gjorde også en god figur hele kampen.

Annonce

Skadet Drachmann

Men det der for alt i verden ikke måtte ske skete. Efter blot 10 minutters spil gik anfører Janus Drachmann i stykker. Anføreren har været plaget meget af skader på det seneste, men lignede en mand på vej tilbage. Det gav anledning til nye panderynker hos Jakob Michelsen i en kamp, hvor det vigtigste var at komme helskindet igennem uden for mange problemer. Det gav debut til endnu en U19-spiller i form af19-årige Jonas Skytte.

Silkeborg lignede ikke et hold, der ikke er at finde i landets bedste fodboldrække efter sommerferien. Efter blot 12 minutter straffede de OB's opdækning efter et flot gennembrud i venstre side. Svenn Crone fandt Emil Holten foran mål med et fladt indlæg, som den lange nummer 11 flot styrede i kassen. 1-0 til gæsterne.

I den første halve time foregik spillet mest på OB's banehalvdel. De rødklædte Silkeborg-spillere var både pasningsstærke og hurtige i tanke og handling. Så det var heller ikke ufortjent, at Silkeborg gentog recepten ved 1-0 efter 26 minutter - denne gang bare i højre side. Rasmus Carstensen fandt Emil Holten med et flad indlæg efter flot kombinationsspil, og så var Holten dobbelt målscorer.

Da vi havde rundet en halv tid, havde en tilskuer fået nok og råbte "OB, de er fra 1. division" med henvisning til det allerede nedrykkede Silkeborg-hold. Men i de første 45 minutter var det kommende 1. divisionshold væsentlig bedre end OB. Der manglede meget fra de unge OB-drenge, der var overmatchet på fart og duelstyrke.

Annonce

Hyldest til U19

Mens der ikke var meget at klappe af de første 45 minutter, var der masser at klappe af i pausen. U19-holdets fik en fortjent hyldest i en æresrunde på Nature Energy Park efter deres mesterskab i weekenden, hvor hele stadion rejste sig og klappede. Meget passede blev der sunget "vi er mestrene".

Tilbage på banen havde OB gjort gennemsnitsalderen endnu lavere til anden halvlegs start. Kasper Larsen gik ud, og Mathias Brems kom ind til sin anden Superliga-optræden. Nu var der kun Oliver Lund på banen af etablerede Superliga-spillere.

Men hvad end Jakob Michelsen sagde i pausen, hjalp det. Det var ikke et sprudlende OB-hold, men et bedre hold end i første halvleg. Primært på grund af intensiteten. 10 minutter efter pausen gav det valuta, da Anders Klynge med en sublim frispilning fandt Mikkel Hyllegaard, der med et fladt hårdt spark ved nærmeste stolpe passerede Oscar Hedvall. 2-1 og OB levede.

Annonce

Sluttede med ild i øjnene

Som anden halvleg skred frem, var det et OB-hold med mere og mere gejst. De unges gå-på-mod blev større, og holdet voksede sig langsomt ind i kampen. Spillet var ikke fremragende, men energien var der. Rasmus Nissen flåede Rasmus Carstensen omkuld og fik et gult, og kort efter at debutant Mikkel Michelsen var kommet ind, sparkede han i raseri et stort hul i luften over en tabt bold. Der var ild i øjnene på de unge mænd, som kun fik støtte af én rutineret kræft - indskiftede Troels Kløve.

I overtiden lukkede Alexander Lind kampen med en flad afslutning, men OB havde næppe tabt, hvis intensiteten fra anden halvleg havde været til stede i hele kampen. Desværre for fynboerne tog det holdet 45 minutter at vågne op, og derfor blev det til et 3-1-nederlag onsdag aften imod Silkeborg.

Kampen kort

Mål: 1-0, Silkeborg: Svenn Crone lægger et flad indlæg til Emil Holten ved forreste stolpe, som angriberen flot styrer i kassen. 2-0, Silkeborg: Silkeborg gentager recepten fra 1-0-scoringen bare i højre side. Rasmus Carstensen finder Emil Holten, der drejer bolden ind bag Bernat. 2-1, OB: Anders Klynge driver bolden frem og stikker den flot igennem to Silkeborg-stoppere til Mikkel Hyllegaard, der scorer med et fladt hårdt spark ved nærmeste stolpe.

OB (4-4-2): Hans Christian Bernat: Oliver Lund ( 62. Mikkel Michelsen) - Daniel Obbekjær - Kasper Larsen (46. Mathias Brems) - Robin Østrøm: Jakob Breum - Janus Drachmann (10. Johan Skytte) - Jonathan Harboe - Anders Klynge: Rasmus Nissen - Mikkel Hyllegaard (62. Troels Kløve)

Silkeborg (4-3-2-1): Oscar Hedvall: Rasmus Carstensen - Frederik Alves Iben - Anders Hagelskjær - Svenn Crone: Pelle Mattsson (66. Filip Lesniak) - Mark Brink - Mads Kaalund (80 Valance Nambishi): Vegard Moberg (58. Sebastian Jørgensen) - Nicolai Vallys (66. Jeppe Okkels): Emil Holten (58. Alexander Lind)

Advarsler: OB: Jonathan Harboe (47), Oliver Lund (50), Rasmus Nissen (59). Silkeborg: Jeppe Okkels (71), Filip Lesniak (86). Alexander Lind (90).

Bedste spiller: OB: Anders Klynge. Silkeborg: Emil Holten

Tilskuere: 2830

Dommer: Michael Tykgård - karakter 4

OB karakterer

Hans Christian Bernat - 4

Oliver Lund - 4

Daniel Obbekjær - 4

Kasper Larsen - 02

Robin Østrøm - 4

Jakob Breum - 4

Jonathan Harboe - 4

Janus Drachmann - UB

Anders Klynge - 7

Rasmus Nissen - 02

Mikkel Hyllegaard - 7

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce