Annonce
Faaborg-Midtfyn

I gang med malerpenslen: Unge skal udsmykke Ringe

De uge har fået t-shirts med projektnavnet Attitude. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
Et nyt kunstprojekt skal give de unge mulighed for at sætte deres præg på Ringe, og det glæder en gruppe unge fra FGU-uddannelsen, som forleden var til en af projektets første workshop.

Ringe: Går du gennem Ringe by, vil du nok ikke lægge særligt mærke ungdomshuset, Kulturzonen, på Centrumpladsen, men det skal alt sammen ændre sig.

Kommunen har nemlig inviteret de unge til workshop for at give bygningens ydre noget sjæl, og det er bare første skridt mod, at gøre Ringe til de unges by.

Attitude hedder det nye kunstprojekt, som opfordrer de unge til at råbe højt ved at udsmykke byen for at kræve, at byen også repræsenterer dem.

- Projektet Attitude skal være med til at give de unge ejerskab over byen, lyder det fra Hanne Raunsmed, der er projektleder fra Faaborg-Midtfyn kommune.

Og det er noget, som vækker glæde hos ungerådet i Faaborg-Midtfyn.

- Vi har jo ligeså meget at sige, om det sted vi bor, som de voksne har. Vi vil gerne være med til at sætte vores præg på byen, lyder det fra formanden fra ungerådet, Lukas Schaumann Therkelsen.

Attitude-projektet er et samarbejde mellem kommunernes Faaborg-Midtfyn, Assens og Odense, og det handler i al enkelthed om, at de unge kan få en indflydelse på den lokale arkitektur. Et af Attitudes første projekter er derfor at få Kulturzonen i Ringe til at gøre de unge nysgerrige, og få huset til at vise alle de spændende arrangementer og muligheder, der er på stedet. Forleden blev Kulturzonen derfor fyldt op med unge fra ungdomsuddannelsen FGU i Ringe, som var med til at tegne skitser til kunst, som kan udsmykke den lidt kedelige, gule bygning.

- Det skal jo være et sted, som unge har lyst til at bruge, men det ser slet ikke indbydende ud. Derfor laver vi skitser i dag til, hvordan vi kan udsmykke Kulturzonen, så man kan vise alle de ting, der foregår her, siger 22-årige Line Sarner fra FGU-uddannelsen.

Ungerådet i Faaborg-Midtfyn Kommune, ser projektet som et godt initiativ, der også give de unge noget mere at foretage sig.

- Det er jo bare fedt, at man som ung kan få lov at pynte byen, og at der er nogle tilbud, så man ikke bare går rundt og sumper i sin hverdag, siger Lukas Schaumann Therkelsen.

Ved en tidligere worskshop har de unge udsmykket Kulturzonen med farvet tape, som de blandt andet har brugt til at lavede en Mario-figur. Nu arbejder de på at kunne lave noget mere permanent. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.

Kommunen gentager succesen

Faaborg-Midtfyn Kommune har sidste år lavet et lignende projekt, som ifølge projektleder Hanne Raunsmed havde den ønskede effekt. Der lavede ungegruppen blandt andet et lysshow og en oplevelsesrute i Ringe by. Derfor har kommunen nu valgt at gentage succesen.

- Jeg tænker, at vi ligsom sidste år, får en masse gode ting ud af det, siger Hanne Raunsmed.

Projektet er støttet af Kulturregion Fyns ungepulje med 200.000 kroner, og så står organisationen Råderum, som arbejder med at sprænge de konventionelle grænser for kunst, bag Attitude.

- Projekter som det her, er med til at gøre byen mere levende, og så er det med til at vise de unge, at de gerne må være her. De må godt fylde og være synlige, siger Charlotte Bagger Brandt fra Råderum, der er projektleder på Attitude.

Og det er også noget, som de unge fra FGU-uddannelsen kan se sig selv i.

- Vi vil jo gerne have, at de ting, vi laver, vækker opsigt. Folk skal undre sig over, hvad det er, siger Line Sarner.

Kunstprojektet Attitude løber hen over efteråret. Den næste workshop kommer til at ligge et sted midt i november.

Til workshoppen forleden fik de unge hjælp af billedkunstneren Christian Elovara Dinesen (th). Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
Skitserne er ideer til, hvordan de unge kan være med til at udsmykke Kulturzonen i Ringe. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
Projektleder fra Faaborg-Midtfyn Kommune, Hanne Raunsmed, var ude og se de unges arbejde. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
Line Sarner (22) er en af de unge fra FGU, som deltog i Attitudes workshop den 25. september. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
På Kulturzonen kan man blandt andet lytte til musik og få noget mad. Dert skal det også vise udefra. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Efter ballade på værtshus: Ung kvinde overfaldt betjent

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

OB For abonnenter

Kommentar: Det er for tidligt at nedgøre OB efter nederlaget mod FCK

Assens

Boldklub plages af glasskår og skrald næsten hver weekend: - Det er ikke rart for hundene at få glasskår op i poterne

Middelfart

Flere bilister kogte over, da farten blev sænket til 80 km/t: Forfulgte forankørende og passede ham op ved frakørslen

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

Taske med computer stjålet ved Årslev

Odense

Varmt boligmarked og flere togafgange: Nu tør landsby ved Odense drømme om købmand og arbejdspladser

Sport

Fynboer sætter ny olympisk rekord på cykelbanen

Odense

Tidligere landmand er gået til kamp for rent drikkevand: - Denne gang skal vi være på forkant

Odense For abonnenter

Drikkevandet bliver testet for pesticider: Men giftige planter kan også være en trussel

Faaborg-Midtfyn

Det vrimler med katte i hele kommunen: -Lad være med at fodre den fremmede kat - den bliver hængende

Annonce