Annonce
Faaborg-Midtfyn

I fynbomalernes fodspor: Ny sæson af Kunstnerkolonien optages i Faaborg og på Sydfyn

De seks kunstnere, som seerne kan møde i denne sæson af Kunstnerkolonien er Lillibeth Cuenca Rasmussen, Eske Kath, Ida Kvetny, Bjørn Magnussen, Gun Gordillo og Adam Christensen. Foto: Henrik Sørensen/Eddy Media
Seks nye kunstnere står klar til at tjekke ind til tredje sæson af Kunstnerkolonien på DR2. Denne gang danner Faaborg og Sydfyn rammen for kolonien, og de værker kunstnerne skaber i løbet af opholdet vil blive vist på Faaborg Museum.

Faaborg og Sydfyn: Søndag den 24. juni klokken 20 er der premiere på en ny sæson af DR2-programmet Kunstnerkolonien. Denne gang er seks danske samtidskunstnere rykket til Sydfyn.

De seks kunstnere har sagt ja til at bo sammen og skabe kunst i samme omgivelser som fynbomalerne for mere end 100 år siden. De skal hver især lave kunstværker, der på kun to uger skal ende med en samlet udstilling på Faaborg Museum, lyder det i en pressemeddelelse.

De seneste to år har DR2 etableret kunstnerkolonier i henholdsvis Skagen og på Bornholm, hvor kunstnere som Michael Kvium, John Kørner og Ursula Reuter har lukket op for deres kreative processer og ladet seerne få indblik i, hvor deres kreativitet udspringer fra, og hvordan deres værker bliver til. Denne sommer er et nyt hold af kunstnere klar til at tage imod udfordringen og åbne op for deres skabelsesprocesser.

Annonce

Det bliver spændende at se, hvad flere generationer af samtidskunstnere med vidt forskellige udgangspunkter og udtryksformer vil skabe under deres intense ophold, og hvordan de vil forholde sig til den lokale geografi og den kunstneriske arv, som Faaborg Museum rummer.

Anne Højer Petersen, direktør Faaborg Museum

De seks kunstnere, som seerne kan møde i denne sæson er Lillibeth Cuenca Rasmussen, Eske Kath, Ida Kvetny, Bjørn Magnussen, Gun Gordillo og Adam Christensen.

Kunsten udfoldes på Fyn

Ligesom kunstnerkolonierne i Skagen og på Bornholm har Sydfyn tilbage i slut 1800-tallet og start 1900-tallet tiltrukket en flot række af danmarkshistoriens store malere som Johannes Larsen, Peter Hansen, Anna og Fritz Syberg. De var elever af Kristian Zahrtmann og bliver i folkemunde ofte kaldet bondemalerne. Fælles for dem alle var, at de fandt inspiration i hverdagslivet og naturen.

Om kunstnerne

Lilibeth Cuenca Rasmussen er en af landets mest anerkendte performancekunstnere. Hun bruger sig selv og sin egen krop til at sætte spot på identitet, religion, køn og sociale relationer, og hun leverer budskaberne med humor og glimt i øjnene.

Eske Kath bevæger sig indenfor maleri og skulpturer, men har især gjort sig bemærket med sine farvestrålende landskabsmalerier, hvor naturlovene er ophævet, og hvor han formår at trække linjer ud til internationale problematikker.

Ida Kvetny henter sin inspiration fra tegneserier, street art og psykedelisk kunst til sit univers af malerier og skulpturer. Samtidig er hun frontløber på den digitale kunst, hvor hun med blandt andet Virtual Reality formår at skabe et rum, hvor beskueren kan træde ind i kunsten og opleve den på en helt ny måde.

Bjørn Magnussen har gjort sin entre på den danske kunstscene for få år siden og maler store billeder og saver skulpturerer i flamingo og træ med sin motorsav. 

Gun Gordillo er en dansk-svensk billedhugger, som med neonrør skaber smukke lysinstallationer i bl.a. byrum. 

Adam Christensen er en dansk performancekunstner, der er bosat i London. Hans performances er ofte iført højhælede sko og makeup i selskab med sin harmonika og en inderlig sangstemme, der beretter om hjertesorg og ensomhed. Derudover skaber han installationer med store tekstiler og video.

- I de seneste år har mange af os oplevet at arbejde alene og derhjemmefra. En hverdag, der er normalen for de fleste kunstnere. Kunstnerkolonien giver dem et fællesskab, som de ikke vidste, at de havde savnet. Vi er meget spændte på at sende seks nye kunstnere af sted i år, og jeg glæder mig til at se, hvordan de arbejder og bruger hinanden, når de udfolder deres kunst på Fyn, fortæller redaktør i DR, Anja Hauberg.

Hun glæder sig samtidig over, at de tidligere udgaver af programmerne er lykkedes med at ramme bredt, så både folk med og uden kunstviden får noget ud af dem.

Tv-holdet er netop i disse dage ved at afslutte optagelserne i Faaborg.

Annonce

Værker udstilles i Faaborg

Alle værker, der bliver skabt i løbet af Kunstnerkolonien, udstilles til sommer i samarbejde med Faaborg Museum. Og museumsdirektør Anne Højer Petersen glæder sig både til at se, hvordan kunstnerne griber opgaven og udstille deres værker.

- Mange tænker ofte på Fynbomalere og Faaborg Museum som en historisk tidslomme, og det er jo rigtigt nok i dag. Men da museet blev indviet i 1910, var det et museum for samtidskunst, og de centrale kunstnere i kredsen i høj grad levende. Det bliver derfor spændende at se, hvad flere generationer af samtidskunstnere med vidt forskellige udgangspunkter og udtryksformer vil skabe under deres intense ophold, og hvordan de vil forholde sig til den lokale geografi og den kunstneriske arv, som Faaborg Museum rummer, siger museumsdirektør på Faarborg Museum, Anne Højer Petersen.

Det er produktionsselskabet, Eddy Media, der producerer programmerne for DR, og som igen i år tager seerne med helt inde i maskinrummet for at opleve skabelsen af værkerne på klos hold og følger processen fra første tanke til sidste streg.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Kultur

Ultrapopulær popsmed kom hjem fra fabrikken: Andreas Odbjerg vinder suverænt den største fynske musikpris

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Annonce