Annonce
112

I fuldt dagslys: Nyt indbrudstogt mod biler ved Rosengårdcentret

På godt seks timer blev seks biler tirsdag middag og eftermiddag udsat for indbrud på parkeringspladsen ved Rosengårdcentret. Arkivfoto: Michael Bager
I løbet af seks timer begik en eller flere tyve indbrud i seks biler, der var parkeret ved Rosengårdcentret. Fem bærbare computere blev stjålet. Det er tredje gang på godt to måneder, tyve bryder ind i flere biler på parkeringspladsen.

Odense: I tidsrummet mellem klokken 11 og 17.30 tirsdag brød en eller flere tyve ind i seks biler, som holdt parkeret ved Rosengårdcentret. Fyns Politi fik den første anmeldelse klokken 13.11, og derefter kom anmeldelserne i et jævnt tempo tirsdag eftermiddag.

Det gik ud over en Peugeot 206, en Peugeot 207 og en Peugeot 208 samt en Toyota Yaris, en Toyota Aygo og en Chevrolet, oplyser Fyns Politi i sin døgnrapport. To af bilejerne fandt en lille siderude ved forsæderne knust, mens to andre kunne konstatere, at tyven var brudt ind ved at bryde låsen i en fordør op. I de to sidste tilfælde har anmelderne ikke kunnet se, hvordan tyven er lykkedes med at komme ind i bilen.

Tyven eller tyvene har fået fingrene i to Macbook Pro, en Macbook Air, en Lenovo pc og yderligere en bærbar computer foruden diverse tasker og et Nem-ID nøglekort. Flere af tingene var skjult i bilernes bagagerum, fremgår det af anmeldelserne til politiet.

Tyverierne er sket i tidsrummet mellem klokken 11 og 17.30.

Annonce

Tag værdigenstande med dig

Indbrud i parkerede biler er generelt ikke noget særsyn i politiets døgnrapporter, og fra Rosengårdcentret er opfordringen til kunderne, at de skal tage deres værdigenstande med sig, når de forlader deres bil.

I midten af marts blev syv biler udsat for indbrud på parkeringspladsen ved Rosengårdcentret, og tre uger senere gik det ud over tre biler. I de fleste tilfælde kom tyven ind i bilen ved at knuse en siderude.

Rosengårdcentrets leder, Casper Bach Andersen, forklarede i den forbindelse, at centret har valgt ikke at investere i videoovervågning af parkeringsområdet efter at have rådført sig med politiet.

- Politiets erfaring, som vi lægger os op ad, er, at videoovervågning ikke ville ændre noget. Man kan sjældent se ret meget på billederne, og typisk kan man bare se en hætteklædt mand, og så er der ikke rigtig noget for politiet at gå efter, sagde Casper Bach Andersen til Fyens Stiftstidende efter indbruddene i marts.

Samlet har Rosengårdcentret over fem hektar parkeringspladser, og det vil ifølge centerlederen kræve for mange ressource at overvåge området med vagter. Derfor har centret sat skilte op, som opfordrer kunder til at "tømme bilen, før tyven gør det".

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce