Annonce
Assens

I foråret valfartede folk til: Populær gå-biks genåbner med julevafler

Lørdag den 21. november åbner gå-biksen på Gl. Brydegaard endnu engang, nu i en juleudgave med vafler og varm kakao på menuen. Foto: Gl. Brydegaard
Efter en begejstrende testkørsel i april byder Gl. Brydegaards gå-biks nu en anderledes corona-jul velkommen med vafler og varm kakao. Hotellet er i gang med at ansatte et nyt team, der skal stå klar, når mørket forhåbentlig snart letter, siger direktør Connie Østergaard.
Annonce

Brydegård: Hvis det går, som det gik i foråret, da Gl. Brydegaard lancerede sin corona-venlige gå-biks, er hotellets vaffeljern i alvorlig fare for at brænde sammen inden for de næste fire uger.

I april gik gå-brunneren som, nå ja, varmt brød: Salget toppede, da 400 besøgende lagde vejen forbi gå-biksen på en enkelt søndag.

Hoteldirektør Connie Østergaard håber, at friskbagte vafler, varm kakao og hvid julegløgg kan lokke lige så mange mennesker til Gl. Brydegaard, når hotellet lørdag den 21. november og fire weekender frem genstarter sit kulinariske vandre-koncept:

- Vi har bare tænkt: "Vi må have gang i et eller andet", for med de nyeste restriktioner har alle vores konferencer og selskaber meldt fra, så vi sidder med lønudgifter og har ikke nogen indtægter. Det vil vi jo gerne forsøge at råde bod på.

Annonce

Gå-hjem julemenu

Årstidens vejrforhold kan måske afholde nogen fra at lægge vejen forbi den genåbnede gå-biks, erkender Connie Østergaard. Men hun mener, at grundtanken - håndmad kombineret med travetur - alligevel vil appellere til mange, selv på en råkold decemberdag.

- Det er ikke sikkert, det bliver den succes, det var i foråret, men igen: Der er ingen julemarkeder i år, man kan faktisk ikke noget, men at komme ud at gå tur, det kan man da stadig. Og så kunne det jo være dejligt med en varm vaffel eller et varmt glas gløgg, siger direktøren og uddyber:

- Der er jo smukt herude, så frem for at sidde derhjemme bliver man bare glad i låget af at komme ud at gå tur.


Der er ingen julemarkeder i år, man kan faktisk ikke noget, men at komme ud at gå tur, det kan man da stadig. Og så kunne det jo være dejligt med en varm vaffel eller et varmt glas gløgg.

Connie Østergaard, direktør for hotellet Gl. Brydegaard


Udover at relancere gå-biksen har Gl. Brydegaard i år skabt en gå-hjem julemenu og ditto nytårsversion: De kommende fire uger vil hotellets restaurant således åbne op for spisende gæster, men også for den mulighed, at man tager julemenuen med sig hjem.

Vejret skal ikke afholde folk fra at kigge forbi gå-biksen: - Om det er storm udenfor - vaflerne bliver jo lavet indendørs, og så åbner vi et vindue. Vi laver også et bål, og folk er velkomne til at sætte sig ved vores tipier, siger Gl. Brydegaards hoteldirektør Connie Østergaard. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Omstillingsparat

I det hele taget skorter det ikke på nye idéer og tiltag hos hotellet ved Åkrog Bugt:

- Idéer har vi masser af. Men det skal jo også forretningsmæssigt være en god idé. Og med corona i baghovedet hele tiden er det jo ikke sikkert, at det, der er klogt i dag, er klogt om to måneder. Så man skal virkelig være enormt omstillingsparat, oplever Connie Østergaard.

Helt i tråd med den tanke har hun netop søgt om midler hos den nye omstillingspulje: En  national pulje for virksomheder, der har behov for at omstille forretningen som følge af Covid-19. Midlerne skal bruges på tre nye stjernebade, også kaldet vildmarksbade, forklarer hoteldirektøren:

- Vi vil gerne have endnu et forretningsben at stå på, og jeg tror, vi kan tiltrække flere gæster ved at give dem mulighed for at sidde i spabad og kigge på stjerner. Det er tanken at lave et helt område, hvor der også skal være sauna.

Får hotellet del i omstillingspuljens 100 millioner kroner, håber Connie Østergaard, at stjernebadene kan stå klar i februar 2021.

Annonce

Skal nok klare sig

Selvom der ifølge Connie Østergaard stadig kommer "lidt hotelgæster dryssende", er det alt andet lige mærkelige tider - også for forretningsdrivende, som hun siger:

- Fra forårets nedlukning til ekstrem travlhed i juni, juli, august og september og så nu, hvor alting igen er aflyst. Vi er gået lige fra den ene yderlighed til den anden. Det har været hårdt.

I den første karantæneperiode måtte Connie Østergaard af økonomiske årsager afskedige alle hotellets fem ansatte, herunder sønnen Rasmus Møller Bohn og svigerdatteren Caroline Møller Bohn, der på det tidspunkt drev Gl. Brydegaard som henholdsvis direktør og hotelchef.

Nu står Connie Østergaard, der sammen med sin mand købte hotellet i 2005, selv ved roret, og det med en optimisme, der tydeligt skinner igennem, når avisen spørger hende til de næste måneders virke. Hun har besluttet sig for at være positiv, fornemmer man:

- Vi er nødt til at tro på fremtiden. Af samme grund er jeg også i gang med at samle et helt nyt team; jeg ansætter både kokke, tjenere og en daglig leder. For man kan jo ikke drive hotel uden ansatte.

Hun fortsætter:

- Der er så meget potentiale herude på Gl. Brydegaard, så vi skal nok klare det.

Vil man købe kaffe og sprøde vafler i gå-biksen, kan man gøre det i åbningstiden: Lørdag og søndag klokken 11.00-16.00 i alle weekender til og med den 13. december.

Gl. Brydegaard ligger ikke langt fra strand og skov på det sydvestlige Fyn. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce