Annonce
Fødselsdag

I fjerde forsøg kom Kurt Sillerslev væk fra vaskeriet. Nu fylder han 80

Torsdag den 14. november fylder Kurt Sillerslev, Odense, 80 år.

Han er en mand, der ved, hvad han vil. Som ni-årig gik han med aviser, derefter var han bydreng ved A.C. Jørgensen i Nørregade i Odense.

Som 11-årig blev han bydreng på vaskeriet Skibhusvej 4, og efter nogen tid dér fik han job på Haustrup på Tolderlundsvej, for han ville i lære som smed og maskinarbejder.

Det kunne først ske efter cirka to år, så det kunne Kurt ikke vente på. Han vendte tilbage til vaskeriet igen, men kom derefter i lære på cykelfabrikken Smith og Co. i Kochsgade.

Efter seks måneder gik han ind til værkføreren og sagde op, for han skulle ikke være cykelsmed.

Tilbage endnu en gang til vaskeriet.

På en tur med vasketøj kom han forbi Hjernø på Rugårdsvej. En pludselig indskydelse fik ham til at gå ind og søge læreplads. Kurt fik beskeden: "Du kan begynde til september".

I september 1959 blev Kurt Sillerslev udlært med højeste karakter (særdeles vel udført). Efter læretiden blev han soldat ved luftvåbnet og i februar 1961 ansat ved Haustrup, hvor han efter tre år kom på tegnestuen og senere i service-afdelingen, indtil han blev pensioneret i 2004 efter 43 1/2 års ansættelse.

Tiden går nu med at spille badminton og tennis fire dage i ugen, derudover passer han hus og have.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce