Annonce
Middelfart

I festugen åbner otte gallerier i Middelfart dørene til "Flyt dig rundt"

Otte gallerier i Middelfart deltager i Festugen torsdag den 29. august med arrangementet "Flyt dig rundt", hvor der kl. 16-22 er åbent hus hos gallerierne - således også i Galleri Chris på Assensvej, hvor man kan se Peter Chris' arbejder. Privatfoto

Middelfart: Torsdag den 29. januar klokken 16-22 deltager otte gallerier i Middelfart i arrangementet "Flyt dig rundt - i Middelfarts gallerier" i forbindelse med Trekantområdets Festuge. Gallerierne holder aftenåbent og sørger for en ekstra hyggelig stemning med levende lys og nye spændende kunstværker.

Gallerierne drives alle af lokale kunstnere, så man får mulighed for at se, hvor kunstværkerne bliver til. Der vil også være særlige tilbud i anledning af festugen.

Titlen "Flyt dig rundt" er også tema for festugen, så gallerierne Atelier Galleri 5 i Smedegade, Galleri Babusjka i Knorregade, Galleri LeArt i Algade, Galleri Ekander i Algade, Galleri Chris på Assensvej, Galleri Engholm i Elmegade, Galleri Livstræet på Blindebomsvej og Galleri Hindhede på Brovej håber, at mange vil "flytte sig rundt" og besøge gallerierne, hvor man byder velkommen med en snak om kunst og en lille forfriskning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce