Annonce
Odense

I Farum stemte han på sin brors parti: I Odense stiller Jens Brixtofte op for S

Jens Brixtofte håber, at kommunalvalget til november giver ham adgang til byrådssalen på Odense Rådhus. - Skal jeg have et visitkort, skal der stå: "Jens Brixtofte, altid i lære", konstaterer han, hvis cv er både langt og alsidigt. Foto: Nils Svalebøg

Et 60-årigt liv har foreløbig bragt ham vidt omkring. Han er grandprix-vinder, har været erhvervsleder, sosu-assistent og skolelærer. Nu vil Jens Brixtofte - lillebror til Peter Brixtofte - også i byrådet i Odense.

Han er kendt som sangeren bag grandprix-hittet "Video video" fra 1982, han er lillebror til tidligere Farum-borgmester Peter Brixtofte.

Han er uddannet cand.merc., handelsskolelærer, folkeskolelærer og sosu-assistent.

Men det er ikke nok: Nu vil han også i Odense Byråd. For Socialdemokratiet.

- Jeg har altid blandet mig i politik, når der har været tid og overskud, men aldrig gjort mere ved det før nu, fortæller 60-årige Jens Brixtofte.

- Og nu er jeg på vej i lygtepælene.

For tre måneders tid siden meldte han sig ind hos Socialdemokratiet. Han har tidligere stemt længere ude på den røde fløj.

- Og af familiære grunde stemte jeg på Venstre, da jeg boede i Farum, siger han.

- Men det er hos Socialdemokratiet, de fleste af mine værdier hører til, konstaterer Jens Brixtofte, der især vil koncentrere sin politiske tid om "en fornyet vækst for virksomhederne".

Blå bog

Jens Brixtofte er 60 år, er født i Søborg, har boet en del år i Farum og har de seneste 15 år været odenseaner.Han har fire uddannelser: Cand.merc., handelsskolelærer, folkeskolelærer og sosu-assistent.

Han har arbejdet som marketingschef hos firmaer som Citroën, Sony, Sonofon og Norsk Hydro Olie, han har undervist på handelsgymnasier og i folkeskoler, passet demente på plejehjem og har i dag et seniorjob på forsorgshjemmet St. Dannesbo.

I 1982 vandt Jens Brixtofte Dansk Melodi Grand Prix med bandet Brixx og sangen "Video video".

Han er fraskilt og far til tre døtre på 14, 17 og 38 år.

Jens Brixtofte er lillebror til nu afdøde Peter Brixtofte, der var en omdiskuteret Venstre-borgmester i Farum.

Nu vil Jens Brixtofte selv ind i politik og stiller op til kommunalvalget for at blive del af Odense Byråd.

Det var i 1982, at Jens Brixtofte med bandet Brixx og sangen "Video video" vandt Dansk Melodi Grand Prix. Arkivfoto: Scanpix

Vækst og velfærd

- Tidligere har vi været for afhængige af virksomheder som Lindø. Nu skal vi fokusere på robotteknolologi, nanoteknologi, droneteknologi. Et mini-Silicon Valley. Der er brug for ansatte med både korte og lange uddannelser, og det kan give job til nogle af dem, der er ledige, og der er også mulighed for at tiltrække arbejdskraft udefra, mener han.

- Det vil alt sammen bidrage til den fælles kasse, så vi får råd til at tænke ud af boksen og sikre bedre velfærd. Derfor går de to ting hånd i hånd. Odense skal ikke bare være en stor by - det skal være Danmarks mest moderne by.

- Med din interesse for erhvervslivet kunne du måske også have stillet op for Venstre?

- Nej, for Venstre forstår ikke yin og yang-effekten mellem vækst og velfærd. De vil bruge væksten til at sætte skatten ned, siger Jens Brixtofte.

Han har selv haft job på flere velfærdsområder: I folkeskoler og på plejecenter, hvor han arbejdede med demente.

- Mit primære mål var at arbejde med mennesker med en hverdag langt fra min. Jeg ville nå ind til dem og gøre en forskel, forklarer han.

- Ja, det lyder lidt idealistisk, men sådan var det.

Annonce

Mange strenge

Han er også nået forbi topposter i internationale virksomheder, og det er ikke noget tilfælde, han har været så vidt omkring, understreger Brixtofte.

- Skal jeg have et visitkort, skal der stå: "Jens Brixtofte, altid i lære". Der er hele tiden ting, jeg gerne vil blive klogere på. Derfor er jeg hele tiden i en udviklingsfase.

Det satser han på at få gavn af i en valgkamp og i en eventuel byrådsperiode.

- Det har i hvert fald gjort, at min viden er meget bred, det har øget min empati, og jeg kan snakke med mange mennesker.

Den musikalske karriere har han til gengæld ingen planer om at gøre aktivt brug af i kampen om stemmer.

- Jeg klæder mig ikke ud som "Video video"-Jens og lukrerer på en gammel sang på to minutter og 48 sekunder. I min bog er det fortid, vi er videre i teksten.

- Men jeg bliver stadig genkendt - ikke mindst på mit navn - og det er da en god indgangsvinkel til at komme i snak med folk, konstaterer Jens Brixtofte, der aldrig har fortrudt, at det ikke var den musikalske vej, han lod livet følge:

- Da jeg i 1982 stod på scenen og blev kåret som vinder af Dansk Melodi Grand Prix, løb jeg bagefter op til en telefon og ringede hjem til mine forældre. Min far tog telefonen og sagde "tillykke, hvad skal du så lave nu?". Det var ånden i vores familie. Min far var jurist og set lidt i bakspejlet, så havde han da til dels ret. Der er ikke mange, der kan leve af musikken, og mange går til bunds i det.

- Kan man kun én ting - har man kun én streng på guitaren - så er det begrænset, hvor meget musik man kan få ud af det. Jeg har mange strenge, men der er da også knækket nogle undervejs. Skilsmisse, fyring eller noget andet dumt, siger han.

I dag er Jens Brixtofte ansat i et seniorjob på forsorgshjemmet St. Dannesbo, hvor han hjælper med at passe og pleje 44 hektar jord. Slår græs, reparerer traktorer.

- Jeg kunne godt rende rundt som efterlønner og hiphoppe, som jeg har lyst, men for ikke at dykke ned i et sofachok, vil jeg hellere arbejde, fastslår han.

Til november ved han, om arbejdslivet også skal udvides med en byrådspost. Som en ny streng i guitaren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce