Annonce
Håndbold

I Europa: GOG kan trække attraktive modstandere

I sidste sæson deltog GOG i Champions League - her med den norske back, Stig-Tore Moen Nilsen i aktion hos polske Wisla Plock. I den kommende sæson gælder det den nye European Handball League. Foto: Sportexpress/Ritzau Scanpix
Med kun 16 klubber i den kommende sæsons Champions League er blandt andet tyske profilklubber blandt GOG's mulige modstandere i den nye European Handball League.
Annonce

HÅNDBOLD: Med kun 16 hold i den kommende sæsons Champions League kan GOG trække rigtig attraktive klubber i erstatningen for EHF Cuppen, European Handball League, som fynboerne er endt i efter at være dømt som DM-sølvvinder i den corona-afkortede sæson.

Store klubber bliver således "presset ned" i den nye turnering. De gælder blandt andet fire markante, tyske klubber - Füchse Berlin, Magdeburg, Rhein-Neckar Löwen (med den tidligere GOG-profil, Niclas Kirkeløkke, i truppen) - samt Hannover-Burgdorf.

GOG er en af de klubber, der har måttet betale store beløb for at optræde i Europa, og selv om pengene bliver større i EHF Cuppens erstatning, European Handball League, så er direktør Kasper Jørgensen endnu uafklaret omkring, hvor økonomien vil ende med klubbens deltagelse i første udgave af European Handball League. Han siger:

- Det afhænger af, hvilke modstandere, vi trækker - og ikke mindst af, om vi vil kunne lægge hjemmekampe i Su'vi:t Arena i Gudme og ikke skal leje os ind i arenaen i Odense (Jyske Bank Arena, red.). Jeg venter stadig på, hvilke kapacitetskrav, EHF vil stille til arenaerne. Og så er der også ekstra krav om blandt andet LED-reklamering omkring hele banen og streaming.

- Men GOG spiller i Europa, uanset om det koster klubben penge?

- Ja, det gør vi. Jeg kan ikke forestille mig at gå hen til vore spillere og siger: "I kommer ikke til at spille europæisk, for det vil vi ikke betale for". Begge europæiske turneringer vil få en meget høj og udfordrende sportslig værdi.

Annonce

Har det dårligt med afbud

To klubber fra kvindernes liga, København Håndbold og Silkeborg-Voel, har imidlertid meldt ud, at de ikke deltager i europæiske turneringer i den kommende sæson på grund af manglende økonomi - blandt andet i kølvandet på coronakrisen.
København er med en fjerdeplads i den afsluttede sæson ellers kvalificeret til Europens Handball League, mens Silkeborg-Voel med en femteplads kan søge om et wildcard til samme turnering.
- Det er med blødende sportshjerte, at vi gør det, men som ansvarlig ledelse er vi nødt til at træffe den rigtige beslutning for København Håndbold, siger klubejer Kim Mikkelsen til klubbens hjemmeside, og han tilføjer:
- EHF har overtaget mange af de kommercielle rettigheder til turneringen, så vi kun råder over meget få eksponeringspladser til at skabe indtægt.
Som formand for Divisionsforeningen siger Kasper Jørgensen om de to afbud:
- Dem har jeg det rigtigt dårligt med. Det er uheldigt fra klubbernes side, at de ikke vil deltage - det koster jo også penge at spille i ligaen - men det er også uheldigt fra EHF's side, at forbundet ikke er i stand til at skabe en økonomi i turneringerne, så alle kvalificerede klubber føler, de kan deltage.
Lar Peter Hermansen, direktør i Odense Håndbold og også medlem af Divisionsforeningens bestyrelse, siger:
- Jeg kan frygte for, hvordan EHF vil reagere på afbuddene over for dansk håndbold på sigt. Når det så er sagt har jeg også forståelse for, at den enkelte klubledelse må handle, så den føler, det er økonomisk forsvarligt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce