Annonce
Kerteminde

I de her fynske kommuner lever folk længst

Der er 1,5 år i forskel på middellevetiden i de fynske kommuner.

Kerteminde: Hvis du gerne vil blive gammel, skal du bo i Kerteminde eller Assens Kommune. Det er nemlig de to kommuner på Fyn, der har den længst middellevetid.

Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik.

Arkivfoto: Johan Gadegaard.

Et barn født i 2020 i Assens eller Kerteminde Kommune kan forvente at blive 81,6 år i gennemsnit - vel at mærke, hvis det bliver boende i kommunen. Det er over landsgennemsnittet på 81,1 år. Men et stykke fra kommunerne i Nordsjælland, hvor levetiden er længst. I Rudersdal, Hørsholm og Gentofte er middellevetiden helt oppe på 83,5 år.

Annonce

Kvinder lever længere

På Langeland kan du forvente at blive 80,1 år. Det er dog stadigvæk et pænt stykke over landets laveste middellevetid på Lolland på 78,2 år.


Et barn født i 2020 i Assens eller Kerteminde Kommune kan forvente at blive 81,6 år i gennemsnit


Hvis du er en kvinde, skal du lægge lidt til tallene for de fynske kommuner, og omvendt skal du trække lidt fra middellevetiden, hvis du er en mand. Kvinder lever nemlig længere end mænd. Middellevetiden for kvinder i Danmark er 83,6 år. Mænd kan kun forvente at blive 79,5 år.

Danmarks Statistik har ikke udregnet en middellevetid for Ærø, da tallene er for usikre på grund af kommunens størrelse.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce