Annonce
Odense

I de gamle Snik Snak-lokaler: Københavnsk thaikæde åbner restaurant i Odense

Åbningen af Wokshop i Odense er faktisk forsinket med lidt over en måned. Efter planen skulle restauranten have slået dørerne op 1. april, men det blev udskudt, fordi Kenneth Heske brækkede hoften på en skitur til Val d’Isére. Foto: Martin E. Seymour.
Restaurantkæden Wokshop, som har specialiseret sig i thaimad, åbner snart en afdeling i Odense. Den første uden for Sjælland.

Håndværkerne er i fuld gang med at male facaden. Indenfor arbejdes der også på livet løs for at blive færdig til tiden. 13. maj skal forvandlingen af lokalerne på Jernbanegade, som tidligere husede tapasbaren Snik Snak være helt færdige. Her åbner restaurantkæden Wokshop nemlig sin første afdeling uden for Sjælland.

- Vi skal nok nå det. Jeg har tidligere åbnet seks af de her restauranter, så jeg har efterhånden ret godt styr på, hvordan man gør, siger Kenneth Heske, der åbnede sin første restaurant i 2000.

- Dengang var jeg 36 og havde læst cand.merc., men jeg har altid været i tjenerfaget og har altid syntes, at servicebranchen var sindssygt spændende. Det der med, at man sørger for at kunden får en god oplevelse. Og når folk går ud af min dør, skal de tænke: Det var sgu i orden, her vil jeg gerne komme tilbage og spise, siger han.

Annonce
Kenneth Heske har tidligere stået i køkkenet i sin første restaurant, men det kommer nok næppe til at ske i Odense. Foto: Martin E. Seymour

Thai ved et tilfælde

Restauranten i Odense bliver Kenneth Heskes syvende. De fem andre ligger i hovedstadsområdet og et enkelt lidt længere oppe ad kysten i Rungsted. Han vidste fra starten, at han ville lave asiatisk mad, og forestillede sig, at der skulle være retter fra de forskellige områder som japansk ramensuppe og indonesisk nasi goreng. Konceptet snævrede sig dog hurtigt ind til kun at være thailandske retter, og det var der en naturlig grund til.

- I starten havde jeg kun én kok, som kun kunne lave thaimad. Så menuen blev ret hurtigt indrettet ud fra det, siger Kenneth Heske, der efter eget udsagn har lagt helt ufattelig mange arbejdstimer i at få den første restaurant op at køre. Også i køkkenet hvis det var nødvendigt.

- Jeg havde jo som sagt kun én kok til at begynde med, og hvis hun blev syg, måtte jeg jo træde til. Jeg kan godt finde ud af at lave maden, men jeg kan ikke lave den hurtigt. Og når der kommer mange boner ind, skal man altså holde tungen lige i munden, fortæller han.

Hurtigt og hyggeligt

Gæsterne i Odense kommer nok næppe til at opleve Kenneth Heskes evner i et køkken. De tre kokke, som skal stå for maden i Odense-restauranten kommer alle fra Thailand og har alle stor erfaring med det thailandske køkken.

- Det er vigtigt for os, at maden bliver så autentisk som muligt. Du og jeg kan sikkert godt lave en thairet derhjemme, men det er bare ikke det samme. Hende, som bliver chefkok her i Odense, har arbejdet for mig seks, syv år og de andre to er nogle, som jeg har fået kontakt til gennem de kokke, der allerede arbejder for mig. Idéen er at lave noget hurtig mad til en travl befolkning, men af en god kvalitet og til rimelige penge, og take away er en stor del af vores forretning, siger Kenneth Heske og tilføjer:

- Men vi gør også meget ud af indretningen af restauranten, så folk synes, det er hyggeligt at være her. Det er noget folk lægger mærke til og værdsætter, og vi bruger en lille million kroner på indretning og inventar for at skabe det helt rigtige miljø.

Perfekt beliggenhed

I det store og hele kommer restauranten i Odense til at ligne de øvrige restauranter i kæden, så konceptet er genkendeligt. Der bliver dog lige justeret en lille smule, hver gang Kenneth Heske åbner en ny restaurant.

- Når vi åbner et nyt sted, pifter vi indretningen op med de nye idéer, vi har. Her kommer der til at hænge nogle store, runde bastlamper, og her bliver der et loungemiljø med stole i grøn velour. Det bliver smadder flot, forsikre Kenneth Heske og peger forskellige områder ud i det endnu tomme lokale.

At valget faldt på Odense er lidt af en tilfældighed. Faktisk havde Kenneth Heske slet ingen planer om at åbne en restaurant på Fyn. Men så var det, at udlejeren af ejendommen på Jernbanegade, Frederik Barfoed, henvendte sig.

- Jeg kendte Frederik lidt i forvejen, og han kontaktede mig, om stedet var noget for mig. I første omgang var jeg ikke så tændt på idéen, men heldigvis sagde jeg ja til hans tilbud om at komme over at se stedet. Det ligger jo vildt godt, og vi får mulighed for udendørsservering. Så det var udgangspunktet for, at vi valgte Odense, siger Kenneth Heske, som godt er klar over, at udbuddet af restauranter i byen er ved at nå smertegrænsen. Det bekymrer ham dog ikke.

- Vi synes, vi har et stærkt koncept, som har eksisteret i mange år, og der er mange, som kender os i forvejen. Vi kan kun gøre vores bedste, og så må vi se, om det holder. Det er jeg ret sikker på, at det gør, siger Kenneth Heske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv tog værktøj

Odense

FIF-hæder til Torben Simonsen

Kerteminde For abonnenter

Politikere gik stik imod anbefalinger: Nu skal sag om 10. klasser gå om

Annonce