Annonce
Sport

Følg med live: Lørdag kåres Årets Fynske Sportsnavn 2020

Stinna Tange Kaastrup blev Årets Sportsnavn i 2018 i Odense Idrætshal og sidste år var det Lasse Norman Hansen, der løb med den eftertragtede statuette. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Følg med i direkte udsendelse fra Fyens Stiftstidendes mediehus på fyens.dk og faa.dk fra kl.16.00.
Annonce

Det er umuligt at se på kandidatlisten over indstillede til Fyens Stiftstidendes priser som Årets Sportsnavn og Årets Fund, at 2020 har været af lave.

Trods alle mulige restriktioner og Covid-19-aflysninger har de stærkeste fynske idrætsmænd og kvinder lavet resultater, som man aldrig vil glemme dem for. Faktisk er feltet et af de allerstærkeste i mange år.

Flere af de store sejre er kommet i hus helt uden tilskuere på banen, i hallerne eller i den frie natur.

Mange af idrætsfolkene havde fortjent bedre, men en del af dem har trøstet sig med, at der har været millioner eller tusinder af seere foran tv-skærmene for at følge fynboernes bedrifter.

Allerede tidligere i januar var det de fynske præstationer, der prægede finalefeltet, da Danmarks Idrætsforbunds landsdækkende priser hos Danmarks Idrætsforbunds skulle uddeles.

Viktor Axelsen, Søren Kragh Andersen, Rasmus Lund Pedersen og Lasse Norman Hansen dækkede det meste af sendefladen og skovlede hæder og ære i land.

Annonce

En anderledes lørdag

Det hele foregik i et DR-studie med meget få andre idrætsfolk som tilskuere og også kåringen af Årets Fynske Sportsnavn og Fund bliver helt anderledes i morgen lørdag.

Her skulle det store Sportslørdag-show været rullet ud i Odense Idrætshal, men Fynske Bank Sportsugen har hele ugen været det kreative tilbud på Facebook, hvor man har kunnet følge med i de andre kåringer.

De to store kåringer finder i år sted i Fyens Stiftstidendes mediehus i en times direkte udsendelse fra kl. 16 til 17 lørdag på fyens.dk og faa.dk.

Kårings-komiteen har i år bestået af fem stemmer personificeret af Fynske Idrætsforbunds formand Bernt Nielsen, TV2 Fyns journalister Thomas Mengers Karstensen, Sandie Hansen Jensen og fra Fyens Stiftstidende journalist Niels Abildtrup og sportsredaktør Leif Rasmussen.

Inden de to vindere af de to store priser offentliggøres, vil der være interviews og konkurrencer under udsendelsen præsenteret af Sport Fyns sportsredaktør Leif Rasmussen og journalist Karsten Sørensen.

OB's sportschef Michael Hemmingsen kommer i studiet og fortæller om sine erfaringer fra året 2020, rigets tilstand i Ådalen, trænerkabalen og stoltheden over, at OBs U19-hold er blandt de fire kandidater til Årets Fynske Fund efter at have vundet det danske mesterskab for første gang i 30 år.

Annonce

GOG er et varmt navn

I GOG er man sågar blandt de ti kandidater til Årets Fynske Sportsnavn efter at have vundet den danske pokalfinale og dermed en national titel for første gang i 13 år. Direktør Kasper Jørgensen vil blive konfronteret med favoritværdigheden i kampen om det forestående danske mesterskabs-slutspil sammen med anfører Frederik Clausen. GOG's succes afspejler sig samtidig voldsomt under VM i håndbold i Egypten og derfor er klubben et hedt navn i den fynske topsport lige nu.


De to store kåringer finder i år sted i Fyens Stiftstidendes mediehus i en times direkte udsendelse fra kl. 16 til 17 lørdag.


Odense Bulldogs har for få uger siden fået ny direktør. Nordjyske Ole Nielsen har enorm erfaring fra direktørjobs både i fodbold og ishockey og vil fortælle om, hvordan man får øens store ishockeyklub på fode igen, så der er noget at være stolt af for de mange fans, når coronaen fordufter i løbet af året. Bulldogs har kun en spinkel mulighed for at komme væk fra ligaens bundplads i denne sæson.

I Svendborg slås Rabbits med om medaljerne i basketligaen, selv om kaninerne tabte et skridt forleden i Horsens og nu skal slå de samme østjyder senere i grundspillet i egen hal for at holde trit med konkurrenterne. Rabbits har oplevet mange særheder i corona-året, og direktør Troels Mortensen har også sine erfaringer.

Læsere kan undervejs fortælle, hvad de glæder sig til at opleve på sportsfronten i 2021 og I kan allerede nu skrive jeres bud på sporten@sportfyn.dk  og dermed få en chance for at vinde signerede spillertrøjer og kampbilletter.

Sport Fyn har ikke en stab af virologer men næste år er alle tilbage i Odense Idrætshal med Sportslørdag og de store fysiske møder med læsere og sportsfans.

Vær vis på det.

KANDIDATERNE

Kandidaterne til Årets Sportsnavn på Fyn 2020:

Lasse Norman Hansen (cykling)

Hjalte Froholdt (amerikansk fodbold)

Anders Thomsen (speedway)

Sara Thygesen (badminton)

Mathias Boe (badminton)

Søren Kragh Andersen (cykling)

Simon Andreassen (mountainbike)

Viktor Axelsen (badminton)

GOG's mænd (håndbold)

Rasmus Lund Pedersen (cykling)

Kandidaterne til Årets Fund på Fyn i 2020:

Marcus Birkemose (speedway)

OB's U19-hold (fodbold)

Tobias Aagaard Hansen (cykling)

William Kryger Boe (badminton)

ØVRIGE PRISER UDDELT:

Maskotdysten: GOG's Van GOG.

Kommunedysten: Kerteminde vandt i golf

Den Fynske Idrætsforeningspris: Otterup Håndboldklub

Årets frivillige fynske idrætsleder: Niels Kildelund, GOG

Fynske Banks Kammeratskabspris: Victoria Tang, Rugby Club Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Kerteminde

Knud fra Revninge skal køre 248 kilometer for at blive vaccineret: - Heldigvis er min kone computernørd, ellers havde jeg aldrig fået en tid

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce