Annonce
Middelfart

I dag hejses flaget i Båring

Den hårde kamp for at bevare skolen er tilsyneladende lykkedes for både Båring og Fjelsted-Harndrup Skoler.

Stor glæde og lettelse på Båring Skole, hvor der flages for skolen fredag.

Båring/Fjelsted-Harndrup: Flagene går til tops i hele Båring by fredag.

Det gør de, fordi områdets skole ikke længere er nævnt som lukningstruet i det strukturforslag for skolerne, som forvaltningen offentliggjorde torsdag.

- Vi er glade og utrolig lettede. Når det er sagt, så ved vi jo godt, at slaget ikke er helt vundet endnu. Politikerne skal have vedtaget det også. Men vi tror bare ikke, kommunen vil lægge noget ud, som der skal flyttes alt for mange kommaer i. Så vi er meget optimistiske. Og meget glade, siger Rikke Juel Enemærke, der er formand for skolebestyrelsen på Båring Skole og blandt dem, der har kæmpet indædt for skolen gennem de seneste måneder.

- Har det så gjort udslaget?

- Det skal du jo ikke spørge os om, men min helt subjektive holdning er, at den befolkningsundersøgelse, vi lavede i juni, har flyttet bevidstheden hos forvaltningen. Den var nemlig baseret på facts og ikke følelser, siger Rikke Juel Enemærke.

Til gengæld ser hun med stor skepsis på en eventuel øst-model for udskolingen.

Den vil nemlig betyde, at der kun er tre skoler tilbage øst for Middelfart - og Båring er ikke blandt dem.

- Det lyder helt vanvittigt. Så er der da ingen tilflytning til området de næste 10 år. Nej, i dag glæder vi os over, at vi ikke længere er med i forslaget, siger hun.

Læs mere i Fyens Stiftstidende fredag: Mere lettelse

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce