Annonce
Underholdning

I byen: Teater Momentum tør virkelig tage chancer

Til koncerten i Helios i Faaborg har den svenske jazzsangerinde Ellen Andersson (foto) allieret sig med Anton Forsberg, Thomas Fonnesbæk og Morten Lund. Foto: PR
Fynske kulturpersonligheder giver deres personlige anbefalinger af den kommende uges kulturtilbud.

Ugens gæsteanbefaler:

Anders Mogensen, jazztrommeslager, Odense.

1 Jazz Jam

Som altid vil jeg starte min uge på Dexter, som jo er nyrenoveret, og må være et af Danmarks bedste spillesteder pt. I morgen mandag er det saxofonisten Hans Mydtskov, som er jamvært. Hans gør altid et fantastisk job, og der vil helt sikkert blive musiceret på højeste niveau. Syddansk Musikkonservatorium har et fantastisk samarbejde med Dexter/Posten.

Dexter, Odense, mandag 21/10 kl. 20.

2 Jazz på svensk

Helios Teatret er et fantastisk sted i Faaborg. Nyrenoveret og med en skøn musisk profil, hvor de plejer de smalle genrer. Denne aften er der jazz på svensk. Uhm! Der vil helt sikkert være referencer til Monica Zetterlund og Jan Johansson. To af mine egne svenske favoritter. Line-up på denne aften er helt i top. Det er et hold af de stærkeste danske og svenske musikere.

Helios Teatret, Faaborg, tirsdag 22/10 kl. 19.30.

3 Afrojazz

Teater Momentum er meget mere end et teater. De har en skarp musikprofil og tør virkelig tage chancer og præsentere spændende musik fra hele kloden. Denne aften har de besøg af Suwalski Trio. Jeg vil tro, at der er lagt op til et musikalsk topmøde med fokus på World Music.

Teater Momentum, Odense, torsdag 24/10 kl. 21.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce