x
Annonce
Underholdning

I byen: Tag børnene eller børnebørnene med til Pippi

Fynske kulturpersonligheder giver deres personlige anbefalinger af den kommende uges kulturtilbud.

Ugens gæsteanbefaler:

Pia Ullehus, direktør, Rottefælde-revyen.

1 Familieforestilling

Den fregnede Pippi er verdens stærkeste pige, hun bor i Villa Villekulla sammen med sin abe hr. Nilsson, hesten Gubben og sin taske fuld af guldmønter. Vi kender vist alle historien om Pippi og hendes bedste venner, Tommy og Annika, samt de to betjente Kling og Klang, frøken Prysselius (den stramtandede skolefrøken), og de to tyveknægte som vil stjæle Pippis guldmønter. Sebastians musicalversion af Pippi Langstrømpe er bestemt værd at opleve og ikke mindst alle de veloplagte børn og voksne, som er med på scenen. Nyd den skønne musik til de dejlige sange. Se Pippi, når hun snyder indbrudstyvene eller kaster med lagkage – der skal nok komme meget latter ud af det. Tag børnene eller børnebørnene med til en festlig forestilling.

Magasinet, Odense. Søndag 26/1 kl. 11 & 15.

2 En kuffert fuld af guld

Foderstoffen i Ringe er et af Fyns mest kendte spillesteder, så hvorfor ikke bruge en onsdag aften i dejligt musikalsk selskab med Claus Hempler, der som helt ung slog sit navn fast som sanger i den fynske gruppe Fielfraz. Jeg er sikker på, at det kan blive en spændende koncert, da Claus Hempler har skrevet sange på dansk for første gang nogensinde, og han har lavet et helt album af dem, og mon ikke vi kommer til at høre en masse spændende tekster? Selvom pladen hedder ”Kuffert fuld af mursten,” udtaler Claus Hempler, at det i en vis forstand har været den letteste plade, han har lavet. Claus Hempler skriver om sig selv, øser af sit selvbillede og al sin ukomplethed. Claus Hempler har med stor succes deltaget i Toppen af Poppen på TV2 og har garanteret fået mange flere fans end tidligere.

Foderstoffen, Ringe. Onsag 29/1 kl. 20.30.

3 Storyteller 2020

Det smukke Svendborg Teater danner rammen om en spændende koncert med Lars Lilholts sange i akustiske, intime, indendørs og afdæmpede versioner med de dertil hørende historier i det, der kaldes Storyteller 2020. Sangene er ikke grebet ud af den blå luft. De har alle tilknyttede underfundige fortællinger fra Lilholts lange liv. Storyteller-koncerten fra Det Kgl. Teater 2018 er vist flere gange på tv og var en bragende succes, der nu udkommer som dvd. Lars Lilholt er en folkekær dansk kunstner, der i årevis har kunnet samle publikum i alle aldersgrupper. Han er en erfaren sangskriver med et kæmpetalent for at bruge det danske sprog, og han har en evne til at kommunikere gennem enkle melodier med et rodnet dybt nede i både folkemusikken, rockmusikken og den klassiske musik.

Svendborg Teater. Fredag 31/1 kl. 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce