Annonce
Underholdning

I byen: Ingen jul uden "Jul" på Nørregaards Teater

"Marianne & Leonrad - Words of Love" er fortællingen om to mennesker, der fandt hinanden under hver deres krise og indledte et hemmeligt forhold, der fortsatte i mange år og var indhyllet i mystik. Foto: Camera Film
Fynske kulturpersonligheder giver deres personlige anbefalinger af den kommende uges kulturtilbud.

Ugens gæsteanbefaler:

Mikkel Kongstad, musiker og medlem af Odense Musikudvalg.

1 Kærlighed og sprød techno

I en by, hvor Tinderbox er den tilbagevendende vinder af "Årets Kulturoplevelse" til Best of Odense, og hvor EDM-festen på Magicbox-scenen er den helt store attraktion, er det kun passende, at der også bliver skabt plads til kuratering af den store underskov af elektronisk musik og techno, der vibrerer rundt i landet og som - i tilfældet med flere navne fra den københavnske techno-scene og den elektroniske scene i Aarhus - skaber stor opmærksomhed i udlandet og fremhæves blandt flere førende musikmedier. Derfor er det en sand fornøjelse at se folk som Waterplz og Odeology tage stafetten op fra den desværre hedengangne Phono Festival og formidle nogle af alle de mange interessante ting, der sker på den danske techno-scene og i de elektronisk orienterede musikmiljøer i disse år. Det bliver med garanti en stor og varm fest, når Waterplz præsenterer elegant tonsende techno fra 8ON Records i selskab med et par lokale navne. Og derfor kan jeg slet ikke anbefale denne aften nok. En aften, hvor du vil opleve musikkens evne til at løfte dig ud af din egen krop og svæve rundt i et lokale fyldt med kærlighed. Og sprød techno.

PåTaget, Odense, fredag 6/12 kl. 22.

2 Den ultimative julestemning

Ingen jul uden "Jul" på Nørregaards Teater. Det kan ikke være anderledes. Du skal unde dig selv og dine børn at komme på en kalejdoskopisk rejse gennem dagens og livets små og store højtider, når teatret slår dørene op til en magisk rejse fra rum til rum fyldt med sanseoplevelser, historier og stemninger, der sender såvel børn som voksne og barnlige sjæle sikkert afsted mod den ultimative julestemning. Det her er magi i øjenhøjde og samtidig blot ét af mange beviser på, hvorfor vi skal være lykkelige over at have Nørregaards Teater i vores by. Her glemmer du - som voksen - aldrig, hvor magisk det føles at fastholde den barnlige nysgerrighed, og samtidig får dine børn mulighed for at få nogle mindeværdige forestillinger fra nogle af landets dygtigste teaterfolk.

Nørregaards Teater, Odense, frem til søndag 15/12.

3 Mytisk kærlighedshistorie på lærred

Historien om Leonard Cohens møde med sin norske muse Marianne Ihlen. Kvinden vi kan takke for, at Leonard Cohen blandt andet kunne efterlade os med nogle af sine mest poetiske kærlighedsværker i form af "So Long, Marianne" og "Bird on a Wire". Hele deres mytiske kærlighedshistorie og historien om mødet på den græske klippeø fortalt af den garvede, britiske doku-filminstruktør Nick Broomfield. Og så endda i Café Biografens stemningsmættede biografsale. Det her bliver I simpelthen nødt til at love mig allesammen, at I giver jer selv, før det bliver for sent, og filmen ikke længere bliver vist i biografen. Kærlighed, poesi, Leonard Cohen OG Café Biografen. Så skal det nok blive en smuk og varm jul.

Café Biografen, Odense, frem til onsdag 4/12.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];