Annonce
Underholdning

I byen: Ingen jul uden "Jul" på Nørregaards Teater

"Marianne & Leonrad - Words of Love" er fortællingen om to mennesker, der fandt hinanden under hver deres krise og indledte et hemmeligt forhold, der fortsatte i mange år og var indhyllet i mystik. Foto: Camera Film
Fynske kulturpersonligheder giver deres personlige anbefalinger af den kommende uges kulturtilbud.

Ugens gæsteanbefaler:

Mikkel Kongstad, musiker og medlem af Odense Musikudvalg.

1 Kærlighed og sprød techno

I en by, hvor Tinderbox er den tilbagevendende vinder af "Årets Kulturoplevelse" til Best of Odense, og hvor EDM-festen på Magicbox-scenen er den helt store attraktion, er det kun passende, at der også bliver skabt plads til kuratering af den store underskov af elektronisk musik og techno, der vibrerer rundt i landet og som - i tilfældet med flere navne fra den københavnske techno-scene og den elektroniske scene i Aarhus - skaber stor opmærksomhed i udlandet og fremhæves blandt flere førende musikmedier. Derfor er det en sand fornøjelse at se folk som Waterplz og Odeology tage stafetten op fra den desværre hedengangne Phono Festival og formidle nogle af alle de mange interessante ting, der sker på den danske techno-scene og i de elektronisk orienterede musikmiljøer i disse år. Det bliver med garanti en stor og varm fest, når Waterplz præsenterer elegant tonsende techno fra 8ON Records i selskab med et par lokale navne. Og derfor kan jeg slet ikke anbefale denne aften nok. En aften, hvor du vil opleve musikkens evne til at løfte dig ud af din egen krop og svæve rundt i et lokale fyldt med kærlighed. Og sprød techno.

PåTaget, Odense, fredag 6/12 kl. 22.

2 Den ultimative julestemning

Ingen jul uden "Jul" på Nørregaards Teater. Det kan ikke være anderledes. Du skal unde dig selv og dine børn at komme på en kalejdoskopisk rejse gennem dagens og livets små og store højtider, når teatret slår dørene op til en magisk rejse fra rum til rum fyldt med sanseoplevelser, historier og stemninger, der sender såvel børn som voksne og barnlige sjæle sikkert afsted mod den ultimative julestemning. Det her er magi i øjenhøjde og samtidig blot ét af mange beviser på, hvorfor vi skal være lykkelige over at have Nørregaards Teater i vores by. Her glemmer du - som voksen - aldrig, hvor magisk det føles at fastholde den barnlige nysgerrighed, og samtidig får dine børn mulighed for at få nogle mindeværdige forestillinger fra nogle af landets dygtigste teaterfolk.

Nørregaards Teater, Odense, frem til søndag 15/12.

3 Mytisk kærlighedshistorie på lærred

Historien om Leonard Cohens møde med sin norske muse Marianne Ihlen. Kvinden vi kan takke for, at Leonard Cohen blandt andet kunne efterlade os med nogle af sine mest poetiske kærlighedsværker i form af "So Long, Marianne" og "Bird on a Wire". Hele deres mytiske kærlighedshistorie og historien om mødet på den græske klippeø fortalt af den garvede, britiske doku-filminstruktør Nick Broomfield. Og så endda i Café Biografens stemningsmættede biografsale. Det her bliver I simpelthen nødt til at love mig allesammen, at I giver jer selv, før det bliver for sent, og filmen ikke længere bliver vist i biografen. Kærlighed, poesi, Leonard Cohen OG Café Biografen. Så skal det nok blive en smuk og varm jul.

Café Biografen, Odense, frem til onsdag 4/12.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce