Annonce
Underholdning

I byen: Der er noget lige dele badass og dumt over vinterbadning

Arkivfoto
Fynske kulturpersonligheder giver deres personlige anbefalinger af den kommende uges kulturtilbud.
Annonce

Ugens gæsteanbefaler:

Marie Louise Sandberg, indehaver, Galleri Sandberg, Odense.

1. Børneteater

Nørregaards Teater leverer altid kunst i verdensklasse for de mindste borgere. Der er ingenting, der ikke kan fortælles for børn, hvis det fortælles begavet, medfølende, taktilt og begejstret.

Denne gang tager de livtag med det uomgængelige faktum, at krig findes, og for desperat mange ikke er noget, man læser om i historiebøgerne på tryg afstand, men et livsvilkår. Krig rammer også børn. Nørregaards Teater sætter rammen for et teatralsk tankeeksperiment med titlen og spørgsmålet: Hvad nu hvis det var her?

Fortællingen rykker krigszonen væk fra de sønderbombede syriske gader og ind i en genkendelig dansk setting med ønske om at gøre det nærværende, at vi lever i en meget heldig tid og på en meget heldig plet på denne store blå klode. Og gøde jorden for en større forståelse for, at fjenden ikke er Det Onde med grøn hud og vorter, men ligner os selv - hvorfor dialog aldrig må opgives.

"Hvis det var her" (fra 12 år), Nørregaards Teater ved Munke Mose - 13.-16. januar

2. Svanesøen

Ballet er muligvis smadrede knæ, blødende tæer og jerndisciplin, men det er også eventyr og silkesko og stærke sylfidekroppe, der omgår tyngdekraften. Og det er store følelser i en ellers på mange måder blasert tid.

"Svanesøen" er en klassiker, der aldrig går af mode. Som Grimms og H.C. Andersens eventyr har fortællingen en kerne, der går på tværs af tid - den er evigt gyldig: En ordløs fortælling om prinsesse Odette, der forvandles til en hvid svane af en ond troldmand fortalt i eventyrlige bevægelser til Tjajkovskijs tryllebindende musik.

Forestillingen er gennem tiden blevet opsat med et utal af forskellige afslutninger, så om Odette til slut genvinder sin menneskelige form og får sin prins Siegfried, eller om hun forvises til et evigt liv som svane er et egentligt spændingsmoment. Indtil da er det bare at læne sig frem i sædet, spærre øjnene helt op, mærke kuldegysningernes rislen og måbe.

"Svanesøen", Odeon, Odense - 16. januar 19.30

3. Vinterbadning for nybegyndere

Der er noget lige dele badass og dumt over vinterbadning.

Men det er en tid på året, der desperat mangler noget at hvine af fryd over. Eller af angst og kulde. Men i hvert fald en tid, som er sådan lidt grå-i-grå, og hvor man bliver hjemme og intet får fra hånden. Der mangler noget umpf. Det skal mærkes, at vi lever, ja? Jeg tænker, at Det Store Nytårsgys er vejen. Måske kan man endda opsnuse en ny ven eller to med brusende blod i årerne og stivfrosne tæer. Arrangementet er tredelt: Det starter med en introduktion til vinterbadning, derefter et (forventer jeg) hurtigt dyp inden sauna, og sluttelig en varmende drik i Storm’s Pakhus.

Vinterbadning for nybegyndere, Havnebadet, Odense - 14. januar 17.30

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce