Annonce
Underholdning

I byen: Café Biografen er min ekstra dagligstue

Programmet i Helios indeholder musik fra forskellige perioder med fokus på folkemusikkens inspiration for den klassiske musik. Undervejs vil Petri fortælle om musikken. Foto: PR
Fynske kulturpersonligheder giver deres personlige anbefalinger af den kommende uges kulturtilbud.
Annonce

Ugens gæsteanbefaler:

Marianne Granvig, stifter af Granvig Artist.

1 På besøg hos naboen

Selv om jeg kan se lige hen på Brandts, når jeg kigger op fra computeren, har jeg besøgt mange andre kunstmuseer både herhjemme og i udlandet, siden jeg sidst var på besøg hos "naboen". Det skyldes ikke uvilje, men det er vist et ret kendt fænomen, at man kun sjældent får besøgt sin egen bys seværdigheder. Nu skal det være! For det første skal jeg hen og gense gode, gamle venner - billeder fra museets egen samling, som jeg ikke har set siden, de hang i det dejlige gamle Fyns Kunstmuseum i Jernbanegade. Jeg er spændt på, hvad man har valgt at hænge op i den permanente udstilling, der hedder "Værkerne". Og så kan jeg lige nå at se den hollandske kultfotograf Anton Corbijns udstilling "1-2-3-4", der har sidste udstillingsdag søndag 17. november.

Kunstmuseum Brandts, Odense.

2 Petri & Hannibal

Nogle kunstnere formår at genopfinde sig selv gang på gang i deres karriere. Michala Petri er en sådan kunstner. Som helt ung var hun en loyal fortolker af barokmusikken. Snart vandt den nye musik hendes hjerte, og hun har holdt utallige nye værker over dåben, ofte musik skrevet specielt til hende med kærlig tilegnelse fra komponisten. Også folkemusik fra hele verden og jazz har hun lukket ind i sit store repertoire, og fri improvisation er hende ikke fremmed. Når man ser og hører Michala Petri traktere sine mange blokfløjter, er det svært at tro på, at hun i år har rundet de 60 og – endnu mere forbløffende – kan fejre 50-års kunstnerjubilæum. Michala er et af de meget få vidunderbørn, der har overlevet - både som menneske og som musiker. Med sin trofaste partner gennem mange år, guitaristen Lars Hannibal, giver hun koncert i Faaborg Musikforening, Danmarks ældste eksisterende musikforening stiftet i 1847.

Helios Film- og Kulturhus, Faaborg. Tirsdag 19/11 kl. 19.30.

3 OperaKino

Café Biografen er for mig en ekstra dagligstue. Jeg skal ikke transportere mig gennem en by, der nærmest er i undtagelsestilstand pga. letbanebyggeri, og jeg behøver ikke tænke på at finde en P-plads. Jeg skal bare skrå over pladsen for at se film. Seneste store oplevelse var "Judy", hvor Renée Zellweger i hovedrollen som den uforlignelige Judy Garland leverer en hudløs skuespiller- og sangerpræstation. Café Biografen viser film af alle slags, fra de smalleste til mere gængse feel-good-film. Mit absolutte yndlingstiltag er OperaKino. Næste forestilling er Mozarts "Tryllefløjten", der på samme tid er en oplagt, lettilgængelig begynderopera for børn og andre nye lyttere og en filosofisk fortælling med mange, dybe lag. Operaen vises i en opsætning fra Salzburg Festspillene 2018, hvor rammen er, at skuespilleren Klaus Maria Brandauer fortæller eventyret om tryllefløjten til sine børnebørn.

Café Biografen, Odense. Søndag 24/11 kl. 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB For abonnenter

Hyllegaard efter sit første Superliga-mål: - Det er det, man drømmer om

Annonce