x
Annonce
Kerteminde

I bus fra Østrig med 12 coronasmittede: Martin Burski slap med skrækken og en karantæne

Martin Burski er tilbage på værkstedet efter 14 dage i karantæne. Heldigvis slap han uden nogen form for symptomer, selvom 12 andre fra ferieopholdet blev testet positive for coronasmitte. Foto: Helle Nordström
Martin Burski, der driver Kerteminde Auto, er lige sluppet ud af to ugers karantæne. - Jeg gik jo i spænding og mærkede hele tiden efter, om det nu ikke gjorde lidt ondt, eller der ikke lige var noget med halsen, fortæller han.

Kerteminde: De sidste to uger har man ikke kunnet træffe Martin Burski på værkstedet i Kerteminde Auto på Møllevangen 11, hvor han ellers plejer at være i arbejdstiden. Han har været hjemme i karantæne.

- Så tæt på uden at ramme, konstaterer han.

Siden mandag den 23. marts har han været ude af karantænen igen uden at have fejlet noget som helst. Og han havde ellers været helt tæt på adskillige coronasmittede.

- Jeg var på skiferie i Østrig og kom hjem igen søndag den 8. marts, fortæller han.

- Allerede om mandagen tikkede der besked ind om, at en af dem fra busturen var blevet dårlig. Tirsdag morgen var der besked om, at vedkommende var testet positiv for covid-19. Så tænkte jeg jo: Hvad gør jeg nu? Men inden dagen var omme, var der kommet besked om 12, der var testet positive, og så var der jo ikke så meget at være i tvivl om, så jeg gik i frivillig karantæne.

Først og fremmest ringede han og meldte afbud til sin far, der havde fødselsdag om onsdagen.

Annonce

14 dage i spænding

Om onsdagen kom opringningen fra Sundhedsstyrelsen, og så var karantænen ikke længere frivillig.

- Så gik jeg 14 dage i spænding, og der gik jeg jo hele tiden og mærkede efter, om det nu ikke gjorde lidt ondt i musklerne, eller der ikke lige var noget med halsen, beretter han.

- Men jeg mærkede ikke til noget som helst, og det ærgrer mig på en måde, for jeg ville egentlig godt bare have det overstået og så blive immun. Og hvem ved, måske har jeg haft smitten uden at have haft symptomer. Jeg er jo ikke blevet testet, for det bliver man kun, hvis der er tegn på sygdommen.

Martin Burski er forbløffet over at være gået fri i betragtning af, at han i bussen sad lige over for to, der begge blev testet positive.

- Nu er karantænen overstået, men for en sikkerheds skyld - både min og andres - så har jeg truffet mine forholdsregler på værkstedet. Nu kan man ikke bare gå ind, som man plejer. Jeg har sat et skilt op på døren med, at man enten skal henvende sig på telefon eller banke på, så kommer jeg ud, og så kan vi tale sammen på passende afstand ude i fri luft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce