Annonce
Kerteminde

I bus fra Østrig med 12 coronasmittede: Martin Burski slap med skrækken og en karantæne

Martin Burski er tilbage på værkstedet efter 14 dage i karantæne. Heldigvis slap han uden nogen form for symptomer, selvom 12 andre fra ferieopholdet blev testet positive for coronasmitte. Foto: Helle Nordström
Martin Burski, der driver Kerteminde Auto, er lige sluppet ud af to ugers karantæne. - Jeg gik jo i spænding og mærkede hele tiden efter, om det nu ikke gjorde lidt ondt, eller der ikke lige var noget med halsen, fortæller han.
Annonce

Kerteminde: De sidste to uger har man ikke kunnet træffe Martin Burski på værkstedet i Kerteminde Auto på Møllevangen 11, hvor han ellers plejer at være i arbejdstiden. Han har været hjemme i karantæne.

- Så tæt på uden at ramme, konstaterer han.

Siden mandag den 23. marts har han været ude af karantænen igen uden at have fejlet noget som helst. Og han havde ellers været helt tæt på adskillige coronasmittede.

- Jeg var på skiferie i Østrig og kom hjem igen søndag den 8. marts, fortæller han.

- Allerede om mandagen tikkede der besked ind om, at en af dem fra busturen var blevet dårlig. Tirsdag morgen var der besked om, at vedkommende var testet positiv for covid-19. Så tænkte jeg jo: Hvad gør jeg nu? Men inden dagen var omme, var der kommet besked om 12, der var testet positive, og så var der jo ikke så meget at være i tvivl om, så jeg gik i frivillig karantæne.

Først og fremmest ringede han og meldte afbud til sin far, der havde fødselsdag om onsdagen.

Annonce

14 dage i spænding

Om onsdagen kom opringningen fra Sundhedsstyrelsen, og så var karantænen ikke længere frivillig.

- Så gik jeg 14 dage i spænding, og der gik jeg jo hele tiden og mærkede efter, om det nu ikke gjorde lidt ondt i musklerne, eller der ikke lige var noget med halsen, beretter han.

- Men jeg mærkede ikke til noget som helst, og det ærgrer mig på en måde, for jeg ville egentlig godt bare have det overstået og så blive immun. Og hvem ved, måske har jeg haft smitten uden at have haft symptomer. Jeg er jo ikke blevet testet, for det bliver man kun, hvis der er tegn på sygdommen.

Martin Burski er forbløffet over at være gået fri i betragtning af, at han i bussen sad lige over for to, der begge blev testet positive.

- Nu er karantænen overstået, men for en sikkerheds skyld - både min og andres - så har jeg truffet mine forholdsregler på værkstedet. Nu kan man ikke bare gå ind, som man plejer. Jeg har sat et skilt op på døren med, at man enten skal henvende sig på telefon eller banke på, så kommer jeg ud, og så kan vi tale sammen på passende afstand ude i fri luft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce