Annonce
Faaborg-Midtfyn

I bero på ubestemt tid: Hovedentreprenør konkurs - forsinker Årslevs nye bydel

Det store byggeri af Årslevs nye bydel blev skudt i gang i sommer. På den såkaldte Sommerfuglegrund lige syd for byen skal der i første omgang opføres 75 boliger som en del af Fremtidens Forstad. Arkivfoto: Ane Johansen
Barslund, som er hovedentreprenør på de store kommunale anlægsarbejder i den nye bydel i Årslev, er gået konkurs. Det forsinker dele af arbejdet med Fremtidens Forstad.

Årslev: Mandag meddelte entreprenørfirmaet Barslund, at det er gået konkurs, og det får betydning for anlægsarbejdet i den nye bydel i Årslev, der nu er sat i bero på ubestemt tid.

Det oplyser Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse.

Det samlede anlægsprojekt i bydelen er cirka halvvejs, og alle veje er anlagt og kan bruges til transport, selv om de ikke er helt færdige. Det betyder, at den private investor Humlebo Gruppen, der skal opføre de nye boliger i Klynge 1, kan fortsætte deres arbejde, og konkursen får umiddelbart ikke konsekvenser for byggeriet.

Annonce

Vi er meget ærgerlige over Barslunds konkurs og den forsinkelse, som konkursen giver anlægsarbejdet i Fremtidens Forstad. Vi går nu i dialog med kuratorerne, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få en hurtig afklaring, så vi hurtigt kan få gang i anlægsarbejdet igen.

Lone Wenzell, direktør, Faaborg-Midtfyn Kommune

Faaborg-Midtfyn Kommune går nu i aktiv dialog med kuratorerne med det klare mål at få genopstartet anlægsarbejdet hurtigst muligt. Det fortæller direktør Lone Wenzell.

- Vi er meget ærgerlige over Barslunds konkurs og den forsinkelse, som konkursen giver anlægsarbejdet i Fremtidens Forstad. Vi går nu dialog med kuratorerne, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få en hurtig afklaring, så vi hurtigt kan få gang i anlægsarbejdet igen, siger Lone Wenzell i pressemeddelelsen.

Veje og fjernvarme sat i bero

Konkret betyder konkursen, at der er en række projektelementer, der nu er sat i bero og må afvente kuratorernes løsning.

Det handler om den endelige færdiggørelse af veje og stier i bydelen, herunder brolægning og indretning af pladser og fortove. Færdiggørelsen af bilbroerne over Vindinge Å og Pederstrup Bæk forsinkes også, men her er der etableret en midlertidig bro.

Træbroen, også kaldet Portalbroen, som skal lede cykler og gående tørskoet over Vindinge Å, forventes at gå fri, da det er et selvstændigt projekt, hvor Barslund ikke er direkte involveret.

Færdiggørelsen af landskabet i de grønne kiler, herunder etablering af regnvandsbassiner, kommer dog også til at ligge stille, indtil der findes en ny løsning. Fjernvarmeforsyningen til den nye bydel rammes også af konkursen, da det er en opgave, som Barslund skulle have udført.

Hele bymidteprojektet med blandt andet omlægningen af Bøgehøjvej, etablering af regnvandsbassiner m.v. bliver i første omgang ikke berørt af konkursen, da det anlægsarbejde bliver udført af en anden hovedentreprenør.

Byggeriet af en ny daginstitution i Årslevs bymidte bliver heller ikke påvirket, oplyses det.

Annonce
Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Nordfyn For abonnenter

Sæleksperter efter nuttet syn i Bogense: - Man skal ikke lade sig narre - sæler er rovdyr og kan finde på at bide

Assens

200 elever holdt hjemme, men skolen må ikke lukke ned: - Jeg kunne godt finde på at sende alle hjem i en uge

GOG For abonnenter

Ung GOG-streg vil se en fyldt arena i gult i svær Europa-kamp

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Odense For abonnenter

Overfald med peberspray, knive, golfkøller, støvsugerrør og en syl blev forhindret: Grupperinger i Vollsmose jagter stadig hinanden

GOG For abonnenter

GOG-kommentar: Det er ligeså spændende uden for banen

Fyn

OUH kan ikke løse sygeplejerske-problem - de truer med at sige kollektivt op tirsdag

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kerteminde

Skuffede bilejere på stribe: Tyve slog til igen og igen med blandet resultat

Odense For abonnenter

Bager-ægtepars comeback var et mareridt: - Det er en befrielse at være blevet løst fra det lort

Middelfart

Helle giver en gastronomisk julehånd til trængte familier: - Nogle synes, det er rigtig flovt at bede om det

Annonce