Annonce
Faaborg-Midtfyn

I bero på ubestemt tid: Hovedentreprenør konkurs - forsinker Årslevs nye bydel

Det store byggeri af Årslevs nye bydel blev skudt i gang i sommer. På den såkaldte Sommerfuglegrund lige syd for byen skal der i første omgang opføres 75 boliger som en del af Fremtidens Forstad. Arkivfoto: Ane Johansen
Barslund, som er hovedentreprenør på de store kommunale anlægsarbejder i den nye bydel i Årslev, er gået konkurs. Det forsinker dele af arbejdet med Fremtidens Forstad.

Årslev: Mandag meddelte entreprenørfirmaet Barslund, at det er gået konkurs, og det får betydning for anlægsarbejdet i den nye bydel i Årslev, der nu er sat i bero på ubestemt tid.

Det oplyser Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse.

Det samlede anlægsprojekt i bydelen er cirka halvvejs, og alle veje er anlagt og kan bruges til transport, selv om de ikke er helt færdige. Det betyder, at den private investor Humlebo Gruppen, der skal opføre de nye boliger i Klynge 1, kan fortsætte deres arbejde, og konkursen får umiddelbart ikke konsekvenser for byggeriet.

Annonce

Vi er meget ærgerlige over Barslunds konkurs og den forsinkelse, som konkursen giver anlægsarbejdet i Fremtidens Forstad. Vi går nu i dialog med kuratorerne, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få en hurtig afklaring, så vi hurtigt kan få gang i anlægsarbejdet igen.

Lone Wenzell, direktør, Faaborg-Midtfyn Kommune

Faaborg-Midtfyn Kommune går nu i aktiv dialog med kuratorerne med det klare mål at få genopstartet anlægsarbejdet hurtigst muligt. Det fortæller direktør Lone Wenzell.

- Vi er meget ærgerlige over Barslunds konkurs og den forsinkelse, som konkursen giver anlægsarbejdet i Fremtidens Forstad. Vi går nu dialog med kuratorerne, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få en hurtig afklaring, så vi hurtigt kan få gang i anlægsarbejdet igen, siger Lone Wenzell i pressemeddelelsen.

Veje og fjernvarme sat i bero

Konkret betyder konkursen, at der er en række projektelementer, der nu er sat i bero og må afvente kuratorernes løsning.

Det handler om den endelige færdiggørelse af veje og stier i bydelen, herunder brolægning og indretning af pladser og fortove. Færdiggørelsen af bilbroerne over Vindinge Å og Pederstrup Bæk forsinkes også, men her er der etableret en midlertidig bro.

Træbroen, også kaldet Portalbroen, som skal lede cykler og gående tørskoet over Vindinge Å, forventes at gå fri, da det er et selvstændigt projekt, hvor Barslund ikke er direkte involveret.

Færdiggørelsen af landskabet i de grønne kiler, herunder etablering af regnvandsbassiner, kommer dog også til at ligge stille, indtil der findes en ny løsning. Fjernvarmeforsyningen til den nye bydel rammes også af konkursen, da det er en opgave, som Barslund skulle have udført.

Hele bymidteprojektet med blandt andet omlægningen af Bøgehøjvej, etablering af regnvandsbassiner m.v. bliver i første omgang ikke berørt af konkursen, da det anlægsarbejde bliver udført af en anden hovedentreprenør.

Byggeriet af en ny daginstitution i Årslevs bymidte bliver heller ikke påvirket, oplyses det.

Annonce
Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Sydfyn For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Middelfart

Ejby manglede en tradition - nu står frivillige sammen om at skabe den

Sport For abonnenter

Odense Håndbold kan score DM-guldet på festdag - men holdet og Mie Højlund må forvente modtræk

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Nyborg

Har lige åbnet med take away: Nu ryger skiltet i Facaderådet

Odense For abonnenter

21-årig sprang om på bagsædet under kørsel: Kørte ind i politibil

For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Odense For abonnenter

Madanmeldelse: Et brag af en aften HOS Hemme og Spolum

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kerteminde

Ny runde hærværk mod biler i midtbyen: Nogen har set sig gal på sidespejle

Odense For abonnenter

Søren Lundgaard købte hus i 2013, og letbanen blev brugt som salgsargument: - Jeg tænkte bare, 'det bliver pissegodt for vores huspris'

Assens

Hans på en vild mission: Han kører Fyn rundt på et døgn - og den gamle knallert fra 1974 ville ikke starte

Annonce