Annonce
Odense

I børnehaverne leger de sig cykel-sikre

Klar, parat, cykelleg. Det skulle gerne gøre børnehaveungerne mere sikre i pedalerne.

Knap 20 børnehuse får et kursus i cykelleg, der gør børnene sikrere i pedalerne

Netop nu er der mange børnehavebørn i Odense, der skal have cyklen og hjelmen med i børnehave. De skal nemlig på kursus sammen med deres pædagoger, når en cykel-underviser kommer på besøg i børnehuset for at undervise dem i forskellige cykellege.

I cykelleg bruges cyklen som en rekvisit til børnelege som stopdans, kongens efterfølger, poste breve og fange sæbebobler. Cykelleg giver derfor børnene både sikkerhed i pedalerne og sved på panden.

- Leg er en af de bedste veje til læring, så jeg synes, det er en fantastisk idé og samtidig en god måde at inspirere det pædagogiske personale til nye aktiviteter, hvor børnene bruger sig selv og deres kroppe, siger Børn- og Ungerådmand Susanne Crawley Larsen (B).

By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V) lægger vægt på, at cykellegs-kurserne gerne skulle få flere børn til at vælge cyklen.

- Ud over at give børnene en sjov oplevelse og pædagogerne nogle nye redskaber i deres dagligdag, så er håbet selvfølgelig, at flere børn lærer at cykle og på sigt også lærer at cykle på vejene. Vi vil gerne gøre cyklen til et attraktivt alternativ til andre transportformer, og her er cykelleg-kursene et tiltag blandt mange, siger Jane Jegind.

Tre timers kursus

Kurserne i cykelleg i børnehusene foregår om formiddagen og varer ca. tre timer:

15 minutter til at sætte pædagogerne ind i tankegangen bag kurset. To timer til at gennemføre lege (tiden er afhængig af antallet af børn), hvor pædagogerne gradvist overtager mere og mere styring. Samt 30 minutter til at reflektere over kurset og uddeling af materialer.

Annonce

Cykelmåneden september

September er blevet til den helt store cykelmåned for børnene i Odense.

Ud over cykelkurserne har 850 børnehavebørn medvirket i cykelkampagnen 'Rap i trafikken', 5. klasserne har deltaget i den årlige cykeldag, ligesom mange elever har taget cyklen i skole i forbindelse med kampagnen 'Alle børn cykler'. Og så er der altså også mange børn, der bliver cykelsikre med et kursus i eget børnehus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce