Annonce
Fyn

Se med live nu: Se med her når vi finder Fyns bedste filmidé

Torsdag eftermiddag kårer Ulla Film, Fyens Stiftstidende og Fyns Amt Avis sammen med læserne Fyns bedste filmidé. Du kan se med her i artiklen fra klokken 16.

Det er finaletid.

Efter semifinaler i Svendborg og Odense er turen kommet til Panorama i Middelfart, hvor den endelige vinder i jagten på Fyns bedste filmidé skal findes.

Det er suverænt op til læserne at finde vinderen blandt de fire - ret forskellige idéer, der i korte træk handler om:

Annonce

Et søskendepar, der kører deres døende far fra et sygehus på Fyn og til Ree Park på Djursland, så han kan blive spist af en løve, en russisk-dansk kærlighedshistorie med Langeland som kulisse. En nyklækket student fra Svendborg, der går all-in - og måske mere til - i klimakampen, og en kvinde på randen af fallit der udgiver sig for at være synsk for at overleve.

Har du ikke nået at stemme, kan du gøre det her:

De fire finalister

Følgende er uddrag af de indsendte idéer.

Strandingen

Den 4. maj 1945 er for de fleste, dagen hvor Danmark blev befriet, men på Langeland betyder datoen mere end det. En flydedok stødte på grund ud for Langelands østkyst selv samme dag. På vej mod Flensborg blev dokken med 1400 russiske og franske krigsfanger, separeret fra dens slæbebåd under et luftangreb fra englænderne, og kursen blev overladt til kun vind og vejr. Om eftermiddagen strandede den ved Påø strand, og lokale begyndte redningsaktionen for at få krigsfangerne i land. Det er historien om mødet mellem de to kulturer ved at vise forelskelsen mellem en ung russisk mand og en smuk dansk pige. Hen over sommeren fødes forelskelsen af det frie, eksotiske og nye liv der ligger foran dem. Det bliver dog pludselig klart at han ikke kan blive i Danmark.

Det sidste ønske

En road-komedie om den pligtopfyldende, fynske sosu-assistent, Christina på 42. Hun arbejder på demensplejehjemmet i Svendborg, da hendes far, Leo (72) ringer og vil i Ree Park Safari med familien i deres folkevognsrugbrød, Savannah. Leo er terminal dialysepatient på et hospice i Nyborg, men han drømmer om Afrika og en værdig død. Turen er hans sidste ønske. Christina får overtalt storesøster Maj (47), til at tage med, trods travlhed i bedekvindeforretningen i KBH.

Klimakrigeren

Liv står med vand i øjnene. Kigger på den studenterhue, hun skulle have haft på om to måneder. Så kaster hun den langt ud i skovsøen. Når hun endelig er på Svendborg Gymnasium, er hun alt det, systemet efterspørger af en gymnasieelev, men hun lægger al sin tid i klimakampen. Enkelte gode afleveringer kan ikke kompensere for tårnhøjt fravær. Liv bliver smidt ud og for at opløse skammen, tilpasser hun sig sin selvforståelse. Hendes kompetencer skal ikke spildes på afleveringer, men bruges på verdens vigtigste opgave: “Min studenterhue er ikke redningskrans, når havet stiger”.

Synsk

Hvis jeg skulle lave en film skulle den handle om en kvinde, der lever lidt på kanten af samfundet. Hun bliver nødt til at finde et økonomisk fundament. Hun har mistet sin indtægt, fordi hun har meget svært ved at passe ind i samfundets ordinære rammer. I sin søgen melder hun sig til en spirituel workshop. Her får hun den ide at udgive dig for at være synsk. Hun har absonut ingen evner i denne retning, men en rigtig god fantasi. Kunderne strømmer til, og omdrejningspunktet i filmen er, at de ting kvinden forudser, begynder at blive til virkelighed. Faktisk udvikler kvinden løbende clairvoyante evner. Se det vil være et fynsk eventyr med mulighed for at fortælle sjove og spændende og utrolige livs historier om klienterne. Tilsat fynsk natur og magi.

Dorthe Have er en af de fire finalister. Foto: Klaus Knakkergaard


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

220 boliger og nyplantet skov skal udgøre ny, CO2-negativ bydel i Middelfart: Bliver præsenteret på verdens største arkitekturkongres

Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce