Annonce
Assens

I Aarup må de tage hjem: Heldagsskole i Nyborg passer elever 10 timer om dagen

På heldagsskolen i Ullerslev i Nyborg Kommune har det altid været muligt at få eleverne passet i SFO. Arkivfoto: Lasse Hansen
Ifølge socialpædagogisk leder på Nyborg Heldagsskole i Ullerslev Peter Hansen kan alle mindre elever på skolen blive passet uden for skoletiden. Men det vil ikke være en mulighed at sende dem i en almen SFO, mener han.
Annonce

Østfyn: Flere forældre til børn i Helhedsskolen, der sidste år blev flyttet fra Flemløse og integreret på Aarupskolen, fortæller torsdag i Fyens Stiftstidende, at de er trætte af ikke at kunne få deres børn passet i SFO.

Det problem findes til gengæld ikke på Nyborg Heldagsskole i Ullerslev, hvor eleverne er kendetegnet ved at have sociale og følelsesmæssige vanskeligheder på samme måde som i specialtilbuddet i Aarup.

Ud af heldagsskolens i alt 110 elever er det 8-12 elever, der har behov og mulighed for at være i fritidsordning, og de kan hver dag blive passet af skolens pædagoger mellem 6.30 og 16.30.

Skolens socialpædagogiske leder, Peter Hansen, forklarer, at SFO'en dog ikke er afhængig af, hvor mange elever der benytter den. Så længe blot en enkelt elev har brug for pasning, vil der være en pædagog til stede i tidsrummet.

- Alternativet er, at de her børn skal ud at være i en folkeskole, siger Peter Hansen.

Helhedsskolen - et år efter

Sidste sommer var Helhedsskolen i Flemløse under massiv kritik som følge af underbemanding og knappe ressourcer.

I håb om at sikre bedre arbejdsvilkår og færre sygemeldinger besluttede byrådet i Assens Kommune at flytte skolen til Aarupskolen fra oktober.

Det skulle samtidig bringe eleverne i specialtilbuddet tættere på de almene elever og på at kunne blive inkluderet i folkeskolen.

Fyens Stiftstidende har i en ny serie undersøgt, hvordan det er gået en række involverede familier i det første skoleår, siden Helhedsskolen i Flemløse flyttede.

Annonce

Bør ikke inkluderes

Med det mener han, at det ifølge ham ikke er en mulighed at inkludere eleverne i en almen SFO, så længe de ikke i forvejen er på vej tilbage til en folkeskoleklasse.

- Vi er et sted, hvor de skal være i en overgang, indtil de skal vende tilbage til almenområdet. Hvis det er processen, kan vi sende barnet i SFO det andet sted som en opstart, men kun, hvis vi har vurderet, at barnet kan, siger Peter Hansen.

Han fortæller, at Ullerslevs heldagsskole har pædagoger, der er fast knyttede til SFO'en og står for en række aktiviteter med børnene. Aktiviteterne bygger ofte videre på det, eleverne har beskæftiget sig med i skoletiden.

Han anerkender, at en SFO kan være en stor post særligt for en helhedsskole, hvor der skal være lidt mere personale på arbejde end i en almen SFO.

- Det er typisk forældre, hvor børnene er nystartede i 0. klasse, der har behov for pasning om morgenen, og de helt små kan håndteres med to eller tre (pædagoger, red.), men ellers er der flere om eftermiddagen. Vi har så også altid backup, fordi der er servicemedarbejdere her, siger Peter Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce