Annonce
Assens

I Aarup må de tage hjem: Heldagsskole i Nyborg passer elever 10 timer om dagen

På heldagsskolen i Ullerslev i Nyborg Kommune har det altid været muligt at få eleverne passet i SFO. Arkivfoto: Lasse Hansen
Ifølge socialpædagogisk leder på Nyborg Heldagsskole i Ullerslev Peter Hansen kan alle mindre elever på skolen blive passet uden for skoletiden. Men det vil ikke være en mulighed at sende dem i en almen SFO, mener han.

Østfyn: Flere forældre til børn i Helhedsskolen, der sidste år blev flyttet fra Flemløse og integreret på Aarupskolen, fortæller torsdag i Fyens Stiftstidende, at de er trætte af ikke at kunne få deres børn passet i SFO.

Det problem findes til gengæld ikke på Nyborg Heldagsskole i Ullerslev, hvor eleverne er kendetegnet ved at have sociale og følelsesmæssige vanskeligheder på samme måde som i specialtilbuddet i Aarup.

Ud af heldagsskolens i alt 110 elever er det 8-12 elever, der har behov og mulighed for at være i fritidsordning, og de kan hver dag blive passet af skolens pædagoger mellem 6.30 og 16.30.

Skolens socialpædagogiske leder, Peter Hansen, forklarer, at SFO'en dog ikke er afhængig af, hvor mange elever der benytter den. Så længe blot en enkelt elev har brug for pasning, vil der være en pædagog til stede i tidsrummet.

- Alternativet er, at de her børn skal ud at være i en folkeskole, siger Peter Hansen.

Annonce

Helhedsskolen - et år efter

Sidste sommer var Helhedsskolen i Flemløse under massiv kritik som følge af underbemanding og knappe ressourcer.

I håb om at sikre bedre arbejdsvilkår og færre sygemeldinger besluttede byrådet i Assens Kommune at flytte skolen til Aarupskolen fra oktober.

Det skulle samtidig bringe eleverne i specialtilbuddet tættere på de almene elever og på at kunne blive inkluderet i folkeskolen.

Fyens Stiftstidende har i en ny serie undersøgt, hvordan det er gået en række involverede familier i det første skoleår, siden Helhedsskolen i Flemløse flyttede.

Bør ikke inkluderes

Med det mener han, at det ifølge ham ikke er en mulighed at inkludere eleverne i en almen SFO, så længe de ikke i forvejen er på vej tilbage til en folkeskoleklasse.

- Vi er et sted, hvor de skal være i en overgang, indtil de skal vende tilbage til almenområdet. Hvis det er processen, kan vi sende barnet i SFO det andet sted som en opstart, men kun, hvis vi har vurderet, at barnet kan, siger Peter Hansen.

Han fortæller, at Ullerslevs heldagsskole har pædagoger, der er fast knyttede til SFO'en og står for en række aktiviteter med børnene. Aktiviteterne bygger ofte videre på det, eleverne har beskæftiget sig med i skoletiden.

Han anerkender, at en SFO kan være en stor post særligt for en helhedsskole, hvor der skal være lidt mere personale på arbejde end i en almen SFO.

- Det er typisk forældre, hvor børnene er nystartede i 0. klasse, der har behov for pasning om morgenen, og de helt små kan håndteres med to eller tre (pædagoger, red.), men ellers er der flere om eftermiddagen. Vi har så også altid backup, fordi der er servicemedarbejdere her, siger Peter Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce