Annonce
Odense

I Aarhus har de byrådssekretærer: Alle partier bruger det

Byrådspolitikerne i Aarhus har i flere år fået den administrative hjælp, to partier i Odense nu efterspørger og vil gøre del af det kommende budgetforlig. Arkivfoto: Kim Haugaard

Partierne i byrådet i Aarhus gør alle brug af muligheden for - på kommunens regning - at ansætte sekretærer til praktisk hjælp. I Odense ønsker Venstre og Enhedslisten sig det samme.

Siden 2010 har byrådspolitikerne i Aarhus haft den mulighed, Venstre og Enhedslisten nu foreslår også at give Odenses byrådsmedlemmer: Administrativ og praktisk hjælp fra egne sekretærer.

For en kommunal udgift på en halv millioner kroner årligt kan hver partigruppe i byrådet ansætte en person i 20 timer pr. måned og dertil kommer fem månedlige hjælpetimer til hvert byrådsmedlem.

Og det bliver brugt, fortæller Kasper Bang Nielsen, der er konsulent i byrådssekretariatet i Aarhus Kommune.

- Alle partigrupper bruger deres kvote, og det er til meget varierede opgaver: Til at tygge dagsordener igennem og forskellige researchopgaver, forklarer han.

Partierne ansætter selv deres byrådssekretærer, der i nogle tilfælde er hentet i partiernes ungdomsorganisationer og typisk er studerende.

- På den måde er det win-win, fordi det også er en måde at skabe attraktive studiejobs i byen, siger Kasper Bang Nielsen.

Sekretærerne får adgang til kommunens it-systemer på lige fod med byrådsmedlemmerne, og de har adgang til og kan bruge de gruppelokaler, hvert parti har på rådhuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Odense

FIF-hæder til Torben Simonsen

Odense

Syng med Hammers Duo

Annonce