Annonce
Odense

I Aarhus har de byrådssekretærer: Alle partier bruger det

Byrådspolitikerne i Aarhus har i flere år fået den administrative hjælp, to partier i Odense nu efterspørger og vil gøre del af det kommende budgetforlig. Arkivfoto: Kim Haugaard

Partierne i byrådet i Aarhus gør alle brug af muligheden for - på kommunens regning - at ansætte sekretærer til praktisk hjælp. I Odense ønsker Venstre og Enhedslisten sig det samme.

Siden 2010 har byrådspolitikerne i Aarhus haft den mulighed, Venstre og Enhedslisten nu foreslår også at give Odenses byrådsmedlemmer: Administrativ og praktisk hjælp fra egne sekretærer.

For en kommunal udgift på en halv millioner kroner årligt kan hver partigruppe i byrådet ansætte en person i 20 timer pr. måned og dertil kommer fem månedlige hjælpetimer til hvert byrådsmedlem.

Og det bliver brugt, fortæller Kasper Bang Nielsen, der er konsulent i byrådssekretariatet i Aarhus Kommune.

- Alle partigrupper bruger deres kvote, og det er til meget varierede opgaver: Til at tygge dagsordener igennem og forskellige researchopgaver, forklarer han.

Partierne ansætter selv deres byrådssekretærer, der i nogle tilfælde er hentet i partiernes ungdomsorganisationer og typisk er studerende.

- På den måde er det win-win, fordi det også er en måde at skabe attraktive studiejobs i byen, siger Kasper Bang Nielsen.

Sekretærerne får adgang til kommunens it-systemer på lige fod med byrådsmedlemmerne, og de har adgang til og kan bruge de gruppelokaler, hvert parti har på rådhuset.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce