Annonce
Kerteminde

I 17 år har Jørgen sørget for, at folk kan holde varmen: Nu åbner han butik i Langeskov

Lisbeth Rasmussen hjælper sin mand, Jørgen Rasmussen, med at holde styr på regnskabet i hans firma, Pejsemontering Fyn. For fremtiden skal hun også give en hånd med butikken og showroomet i Langeskov. Foto: Mette Louise Fasdal
Han manglede et sted, hvor han kunne vise varerne frem, så nu åbner Jørgen Rasmussen, indehaver af Pejsemontering Fyn, butik og showroom i Langeskov.

Langeskov: Efteråret lurer. Snart daler bladene ned fra træerne i forskellige nuancer og bliver til knitrende lyd og varm hummus. Med efteråret falder temperaturerne også, og når kulden for alvor bider sig fast, kommer der travlhed i Jørgen Rasmussens firma, Pejsemontering Fyn.

For oven i at der er flere, der nu begynder at skrue op for radiatorerne eller får gang i varmepumpen, er der også mange, der gerne vil have hyggevarme i hjemmet fra en brændeovn eller pejs.

De færreste nu om dage har en brændeovn som deres primære varmekilde i huset, pointerer Jørgen Rasmussen.

Annonce

- Så tyr de mere til den billige fjernvarme, fastslår han og fortæller, at det mest er i sommerhuse, at brændeovn kan varme huset helt op.

- Der er jo ikke noget bedre end at have gået en tur på stranden en efterårsdag og så vende tilbage til et varmt sommerhus, siger han.

Manglede et showroom

Jørgen Rasmussen, der bor i Kerteminde, har drevet Pejsemontering Fyn siden 2014, og 28. august åbner han butik og showroom på Jernbanegade i Langeskov.

- Jeg oplever ofte, når jeg er ude hos kunderne, at jeg mangler en mulighed for at vise noget frem, fortæller han og forklarer, at han de seneste år har gjort meget i biopejse, hvor folk får hyggen ved levende flammer, men slipper for skorsten, brænde og aske.

- Her er jeg simpelthen nødt til at sende kunderne til Nørresundby i Nordjylland, hvis de gerne vil se og røre sådan én, siger han og tilføjer, at det ofte er en køretur, som hans kunder opgiver at tage.


Jeg kom ud og talte med folk, og jeg var ikke nødvendigvis det samme sted hver dag. Det gav en varieret arbejdsdag.

Jørgen Rasmussen, indehaver af Pejsemontering Fyn


Derfor har tanken om at åbne showroom og butik som supplement til sit firma været undervejs i et års tid. Det skulle ikke være i Odense, for her er for trafikeret og for få parkeringspladser, og det med at åbne et showroom hjemme i Søvangsparken, hvor han bor, synes han, er for uprofessionelt. Da hans kone, Lisbeth Rasmussen, efter en shoppetur i Langeskov Centret tidligere på året, kom hjem og fortalte, at hun havde set et ideelt lokale i Langeskov, slog de til. Lokalerne er tæt på motorvejen, og der er gratis parkering lige udenfor.

Så nu er brændeovne, pejse, bio- og gaspejse rykket ind i de lokaler, hvor der tidligere har været cykelforretning. Her glæder Jørgen Rasmussen og hans kone, som skal hjælpe til i butikken, sig nu til at tage imod kunder. Og de er allerede blevet taget rigtig godt imod af borgerne i Langeskov, understreger de.

Annonce

Fra tømrer til montør af brændeovne og pejse

Jørgen Rasmussen er oprindeligt uddannet tømrer, men for 17 år siden fik han et tilbud om at arbejde som montør af ovne ved Hviids Pejsecenters afdeling i Nørregade i Odense, og det valgte han at sige ja til.

- På det tidspunkt var jeg begyndt at overveje, om jeg skulle finde på noget andet, for jeg kunne ikke se mig selv blive pensioneret som tømrer, fortæller han.

Arbejdet som montør af brændeovne og pejse var lige ham.

- Jeg kom ud og talte med folk, og jeg var ikke nødvendigvis det samme sted hver dag. Det gav en varieret arbejdsdag, fortæller han.

Derfor besluttede han sig for at åbne sin enkeltmandvirksomhed i 2014, da Hviid Pejsecenters afdeling i Odense lukkede, og med en stak visitkort i hånden og tilfredse kunder, der fortæller videre om hans ekspertise, er det gået godt.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Se alle billederne: Bruger millioner på lækre detaljer i renovering af Ulriksholm Slot: Møblerne er til gengæld Ikea og genbrug

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Kritik af dybe kratere i asfalten ved testcenter: Skal folk have ødelagt deres biler eller falde?

Erhverv For abonnenter

Mange millioner til robotfirma: Lars-Peters robot er rykket op i en ny division

Odense

Ny passage: Kom tørskoet fra letbanen til Rosengårdcentret

Middelfart

Ny turistchef på plads: Forlader Strynø og flytter til Middelfart

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Middelfart For abonnenter

Alt var egentlig klar til at gå i jorden: Men nu er det maritime center igen i vanskeligheder

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Kinesere og amerikanere henter europæisk træ: Danmarks største savværk har ikke udsigt til lavere træ-priser foreløbigt

Nyborg For abonnenter

Meldte sig selv efter 100 overgreb: 61-årig anklaget for overgreb på datter og barnebarn

Tip til virksomheder, der er lamslået over reformaftale: Ansæt en rumæner med et godt netværk

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Rekordregnskab og ordrebogen bugner: Dropper møgopgaver i København og tjener styrtende på Fyn

Odense For abonnenter

Lokalplanen ændret: Åbner mulighed for kæmpe byggeri tæt på stadion

Nordfyn

Transformatorstation i flammer:  Over 1000 fynboere ramt af strømafbrydelse

Annonce