Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hynkemejer har opsagt tjansen: Svanninge Sognegaard skal have ny vært

Karen og Kenneth Grubbe Hynkemejer helliger sig nu tjansen i Øster Hæsinge Forsamlingshus samt skolemad og firmamad ud af huset. Arkivfoto: Kim Rune
Karen og Kenneth Grubbe Hynkemejer har opsagt kontrakten som værtspar i Svanninge Sognegaard. Formand har allerede afløser i kikkerten.

Svanninge/Millinge: I juli overtog Karen og Kenneth Grubbe Hynkemejer værtsrollerne i Svanninge Sognegård, men ved årsskiftet har de opsagt deres kontrakt. Det betyder, at bestyrelsen nu skal ud og finde en ny vært, der kan tage over, når parret stopper med udgangen af marts.

Karen og Kenneth Grubbe Hynkemejer har også værtsrollen i Øster Hæsinge Forsamlingshus samt leverer skolemad til seks skoler i Faaborg-Midtfyn samt firmamad ud af huset.

- Vi vil gerne satse endnu mere på skolemad og firmamad. Det harmonerer bedre med vores familieliv. Det kan vi lave i dagtimerne, mens børnene er i skole, siger Karen Grubbe Hynkemejer, der dog må på udkig efter et køkken, hvorfra hun kan producere firmamaden.

- Det handler om ovnkapacitet, så der må vi på jagt, siger hun.

Karen og Kenneth Grubbe Hynkemejer afvikler naturligvis de arrangementer, der er i bogen i Svanninge Sognegaard frem til udgangen af marts.

- Herefter regner vi med, at en ny vært tager over, siger Karen Grubbe Hynkemejer.

Og det satser formand Ernst Jørgensen også på.

- Vi skal selvfølgelig have ansat en ny, og vi har allerede én i kikkerten. Vi har samtale inden længe, og så regner vi med, at det falder på plads, så der ikke bliver noget hul, siger han og fremhæver det kvaliteter, han gerne ser hos en kommende vært.

- Sognegaarden skal først og fremmest være for de folk, der kommer i huset. Men man skal selvfølgelig også kunne levere mad ud af huset, så man har noget at fylde sin tid ud med som vært. Så det er de hensyn, man skal kunne balancere, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce