Annonce
Nyborg

Hyldestaften med Kim Larsen-sange

Der er hyggelig aften i Kim Larsens ånd i slutningen af måneden. Arkivfoto: Mette Mørk

Skellerup: Der skal synges til ære for hele Danmarks troubadour, Kim Larsen, når der kaldes til hyldestaften torsdag 31. oktober i Skellerup Konfirmandhus på Skellerup Byvej 46, klokken 19.30.

I arrangementet medvirker både Skellerup-Ellinge Kirkekor og Skellinge-koret. Korene både optræder med Kim Larsen-numre, ligesom de understøtter fællessangen.

Sognepræst Helle Frimann Hansen vil fortælle om nogle af sangene og give et indblik i Kim Larsens religiøsitet, som også kom til udtryk i mange sange.

Endelig medvirker bandet salmeridderne bestående af Stephan Kaae, klaver, Steen Munk Jørgensen, kontrabas og Peter Shik Sørensen, trommer.

Det er nu mere end et års tid siden at hele Danmarks troubadour, Kim Larsen, forlod os.

Der bliver også en kaffepause med tid til snak og hyggeligt samvær.

Der er gratis entré.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce