Annonce
Middelfart

Hyldest til handels- og kulturlivet blev et tilløbsstykke: Se alle vinderne her

Dagli'Brugsen i Brenderup løb med hædren i kategorien Service. Foto: Klaus Knakkergaard.
300 publikummer var på plads på Park Hotel lørdag aften, da Byens Bedste Middelfart 2019-kampagnen nåede sit klimaks med uddelingen af 12 statuetter. Det er første gang, Melfar Postens læsere har indstillet og stemt på deres favoritter.

Nordvestfyn: Fakler, rød løber, takketaler og god musik satte den rette stemning, da 300 publikummer lørdag aften samledes på Park Hotel for at hylde det lokale handels- og kulturliv ved awardshowet Byens Bedste Middelfart 2019.

Det er Melfar Posten, der har bedt sine læsere om først at indstille kandidater og siden stemme favoritterne frem til en afgørelse. Der var ni kategorier i spil, og hvis man på forhånd havde været i tvivl om, hvorvidt Byens Bedste-kampagnen kunne række ud over Middelfarts bygrænser, så havde avisens læsere et tydeligt svar. For fire ud af de ni kategorier gik til kandidater, der har til huse uden for Middelfart og Strib.

Formålet med kampagnen er at sætte fokus på alt det gode, der findes i kommunens handels- og kulturliv i en tid, hvor tomme butikslokaler er en trussel mod enhver handelsby. Med kampagnen har avisen samtidig ønsket at give sine læsere overblik over steder, begivenheder og foreninger i hele kommunen.

Annonce

Byens Bedste Middelfart 2019

Følgende vindere blev udråbt:

Shopping og mode: Susanne M
Specialbutik: Helsam
Håndværker: Slagteren på Odensevej
Restaurant: Båringskov Gl. Badehotel Fiskerestaurant
Service: DagliBrugsen Brenderup
Café og takeaway: Stinas
Kultur og underholdning: Panorama Middelfart
Motion, fitness og velvære: Gymnastikforeningen Fjelsted-Harndrup
Turistattraktion: Bridgewalking Middelfart

16.697 afgivne stemmer

Parolen om at præsentere "alt det gode fra lokalområdet" var tæt på gennemført. Statuetten er skabt af den lokale keramiker Anitta Due, aftenens åbningsnummer blev leveret af det lokale band Two Times Fifty og konferencier var Erik Nielsen, der bor i Middelfart. Overrækkerne af de mange statuetter var også alle lokale. Kun det musikalske indslag fra Rasmus Walter var hentet uden for kommune-grænsen.

Kampagnen har tiltrukket 1618 indstillinger til de ni kategorier og tre specialpriser, som blev uddelt. En jury på fem personer (uden deltagelse af avisen) har fundet 36 nominerede, og dem har læserne så kunnet stemme på. Det har 3022 personer gjort, og de har tilsammen afgivet i alt 16.697 stemmer. Og med 300 publikummer på plads i salen har Byens Bedste dermed fået en solid start.

Melfar Posten satser da også på at gentage kampagnen de kommende år. Om det lykkes, afhænger af opbakningen fra det lokale erhvervsliv. I år var syv partnere tilknyttet kampagnen.

Herudover havde tre sponsorer givet hver 10.000 kroner til hver deres specialpris. Brobyggerprisen gik til genbrugskonceptet Minikartellet. Optimistprisen gik til landsbyen Føns og Fællesskabsprisen gik til Middelfart Ungdomsskoles Musical.

Det er den lokale keramiker Anitta Due, der har skabt statuetten. Da hun blev præsenteret på scenen, hev hun uventet en ekstra statuette frem, som gik til Melfar Posten for at stå bag prisuddelingsshowet.

Se de øvrige vindere i faktaboksen.

Alice Petersen, indehaver af Helsam i Middelfart, der vandt i kategorien Specialbutik. Foto: Klaus Knakkergaard.
Humøret var højt under showet. Foto: Klaus Knakkergaard.
En heldig deltager vandt en Børge Mogensen-stol fra FDB. Foto: Klaus Knakkergaard.
Stemningsfuld aften på Park 1 i Middelfart. Foto: Klaus Knakkergaard.
Annita Dues flotte statuette. Foto: Klaus Knakkergaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce