Annonce
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Læserdebat: Jeg mener, at de politikere, som er valgt ind i byrådet har en forpligtigelse til at komme med noget konstruktivt, de må da have en idé til, hvad der de gerne ville for kommunen, det er det de er blevet valgt til, hvorfor skulle de ellers have en plads i vores kommunes øverst organ.

Vi ser nu venstres store gruppe i byrådet, som er fuldstændig usynlig bortset fra et par stykker. De andre forholder sig passivt. Vi fornemmer, at de næsten ikke er til stede.

Et medlem i gruppen sagde til mig: Jeg lader borgmesteren bestemme dagsorden. Det er får mig til at tænke følgende. Majoren ( borgmesteren) kører sine medlemmer som en flok soldater efter devisen kæft, trit og retning. Dette er for mig ikke i orden.

Hvor er erhvervschefen blevet af? Nu har han ikke være særlig synlig før i tiden , men jeg erfarer, at han er flyttet over i Teknisk forvaltning og er helt væk. Ordner han post der eller hvad?

Før, da socialdemokratiet ledede byrådet, hørte man tit fra erhvervchefen. Hun udtalte sig i avisen om, hvad der skete, og hvad der var i vente. Og der skete rigtig meget før i tiden. Dog bortset fra havnen der også var ledet af en Venstremand, som også var militærmand. Men jeg har hørt fra pålidelig kilde, at borgmesteren også har givet erhvervchefen mundkurv på.

Men da vi må konstaterer, der er tilbagegang over hele linjen, og Nyborg er på vej til en landsby, så er det svært for alle at give positive nyheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Assens For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce