Annoncørbetalt indhold

Hvornår skal man plante hæk

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

En hæk er en smuk og hyggelig måde at afgrænse sin have på og samtidigt en måde at skærme af på, så haven bliver mere privat. En af de første ting, du skal tænke på, hvis du også ønsker at plante en hæk er det rigtige tidspunkt at plante hækken på. Generelt frarådes det at plante din hæk, hvis det er meget varmt i vejret, eller hvis jorden er frossen. Det anbefales også at plante hæk, når jorden er fugtig, det vil sige efter regnvejr. Men derudover afhænger svaret af, hvilken type hæk du ønsker at plante. Der er nemlig forskel på sorterne (Kilde: Havehandel.dk). I denne artikel kan du læse meget mere om, hvornår det er bedst at plante sin hæk, afhængigt af hvilken sort du vælger.


Annonce

Forskellige typer af hæk

De mest populære typer af hæk er bøgehækken og ligusterhækken, som især er populære hos haveejere. Et andet populært valg er den smukke, blomstrende Spiræa, som egentlig er en prydbusk og den stedsegrønne kirsebærlaurbær. Vælger du at plante ligusterhæk eller bøgehæk, så kan du plante hækken fra oktober til maj. Stedsegrønne hække skal helst plantes i det sene forår eller det tidlige efterår. Vælger du en hæk, som er i en potte, så bør den faktisk kunne plantes året rundt. Bare husk at vand planterne i tørre perioder, så de ikke visner.


Køb først, når du er klar til at plante

Det er vigtigt, at du venter med at købe dine hækplanter, indtil du er klar til at plante hækken. Hækplanter har ikke godt af at stå uden at komme i jorden, for så kan de begynde at visne. Derfor anbefales det, at du ikke venter mere end 2 dage, fra du køber planterne, til du planter dem i jorden. Så får hækken de bedste betingelser for at trives.


Opbevaring af planterne

Inden du sætter hækplanterne i jorden, bør du opbevare dem i skyggen, for eksempel i et skur eller en garage. Dette er særligt vigtigt at gøre, hvis du har købt hækplanter, som ikke er i potte. Deres rødder er mere udsatte, fordi de er bare, og de tørrer derfor lettere ud. Har du mulighed for at sætte planterne i vand, mens du graver hullerne til hækplanterne, er det det allerbedste valg. Ellers er det et godt råd at skylle planternes rødder over med vand, inden du planter dem, for det øger sandsynligheden for, at de sætter sig godt i jorden.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.